NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK-MAĞDUR OLAN HALKIMIZ VE ALKOL TÜKETİMİ‏

Son 10 yılda, dolandırıcılık şekilleri ya tarihi eser, define, harita, balkanlardan özellikle Bulgaristan örneği telefonla çağrı yapan kadınlar, yok ben Türkiye'ye gelmek istiyorum ama uçak param-yol param yok, babam kalp hastası vs. hayvancılık(canbazlık)sahte çekler, vadeli satışlar, evladını işe yerleştirme, sanal dolandırıcılık, sipariş edilen ürün reklamının aldatıcı olması, kargodan çıkan boş kutular, sahte tarihi eser, sahte sanal paylaşımlar, işadamları, türeyen ve gelirleri yüksek olan kişiler, kadınlar, kazanımları çarpan uyanıklar vs. bu başlı başına bir sektör. Ve gelecekte en büyük işte sanırım bu aymazlık, ahlak dışı dolandırıcılık örnekleri olacak. Siz siz olun, sazan balığı misali; oltaya takılmayın, kendilerini polis, savcı, vakıf, valilik vs diye tanıtıp, sizlerden para isteyenlere sakın ola inanmayınız. Hiç düşünmeden arayan o numaraları da, polis imdat 155 ve köylerde 156 jandarmaya ihbar ediniz. Meğer memleketimizde ne kadar çok mağdur varmış, korkudan şikayetçi bile olamamışlar.

ALKOL TÜKETİMİ VE BOLU

Emniyet Müdürümüzün dile getirdiği ama çok da; üzerine düşülmeyen önemli bir konu alkol… Ocakları söndüren, trafik kazasına yol açabilen, kavgalara sebebiyet verebilen, ekonomik anlamda da, insanı üzen, sağlığını kaybettiren alkol. Ve bundan etkilenen aile hayatı. Çocuklarımız… Kabul etmek lazım ki: Bolu'da alkol tüketimi haddinden fazla. Lütfen ama lütfen, iradenize zayıf düşmeyiniz. Size bir şey kazandırmaz alkol. Dahası yaşantılarınızı darmadağın eder, geç saatlere kadar açık olan bakkallar. Saat 10.00'dan sonra alkol satışı yasak denilse de... Denetimde, hangisini, her saat her dakika… Yazık olan, memleketin bu şekilde anılması… Bugün alkol, yarın sıra da ne var...!!!

TERÖR

1978 yılında kurulan PKK şimdiye kadar geçen zamanda ne yapmış? Halkların demiş demesine de, araç-iş makinası yakan, şantiye, baraj basan, karakollara saldıran, polis, asker, öğretmen demeden öldüren, yakan, yıkan, kimlik kontrolü yapıp, yüzlerindeki maskelerle maskelere bürünenler… Adı terör. Amacı halkı bezdirmek, yılgınlığa düşürmek. Amaç bölge değil, devlet değil. Güneyde tüm otel sahipleri Kürt. Kapalıçarşı Siirtli, Güneydoğulu akaryakıt kaçakçılığı, uyuşturucu baronları kürt, kadın ticareti kürt, meclis, bakanlar kürt. Şovenizm değil bu… Amaç kürt, Türk bir serüvene sürüklemek, ardından kına yakacak, perde arkasındaki güçler. Bölgesel konu değilki bu. Ülke bekaası. Her yerde olay çıkartmak, yakıp-yıkmak. Sönen ocaklar. Geçmişte iç işleri bakanlığında raporları olan bir yazar olarak, şunu iyi bilmenizi isterim ki, amaçlarına asla ve asla ulaşamayacaklar. Yeter ki bizler akıllanalım. Görelim. Perde arkasını. Körleşmeyelim. Görelim ve asla yılgınlığa düşmeyelim. Biz ulus olarak bunları aşarız. Çanakkale de, dönmeyi asla düşünmeyenler olarak, yanıt vermemiz o kadar da zor olmasa gerek...