İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları yoğun gündemle sona erdi. Toplantıların son oturumuna Vali Aydın Baruş'da katılarak meclis üyelerine başarılar diledi. Son oturumda 18 madde görüşülüp karara bağlanırken, İl Genel Meclisi Mayıs Ayı toplantılarının 04 Mayıs Pazartesi günü başlamasına karar verildi.

Yaşar Yüceer Başkanlığında Pazartesi günü başlayan ve hafta boyunca devam eden İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları sona erdi. Vali Aydın Baruş'un da katıldığı toplantıların yoğun geçen son oturumunda 18 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıya katılan Vali Aydın Baruş, meclis üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, seçilmişlerin aldığı kararların her zaman önemli olduğuna vurgu yaptı. Vali Baruş'un ayrılmasının ardından meclis üyeleri gündem maddelerini görüşmeye başladı. İlk olarak İl Encümenine 3 adet üye seçimi gerçekleştirildi. Gizli oylama ile yapılan seçim sonunda Sezai Çavdar, Vedat Özkan ve Dursun Fidan encümen üyeliğine seçildi. Ardından ihtisas komisyonlarının üye seçimleri gerçekleştirildi. Buna göre Plan ve Bütçe Komisyonuna; Yaşar Yüceer, Erol Özak, Mümtaz Altınbaş, Yusuf Gökçe, Fehmi Çınar, Ömer Sezgin, Eyüp Beşli, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Sezai Çavdar, Vedat Özkan, Metin Demirbilek, İsmail Akman, Erhan Çiftçi, İbrahim Ayhan, Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Zeki Ozulluoğlu, Ahmet Uzun, Erdoğan Yetkin, Emine Erdal, Bedri Pehlivan, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna; Mustafa Bayraktar, Osman Cabgu, Dursun Fidan, Hasan Hüseyin Arslan ve Üzeyir Ercivan seçildi.

Toplantıda daha sonra Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce hazırlanan Bolu İl Özel İdaresi İçme Suları Yönetmeliği, Köylere Yapılacak Yardımların İlke ve Esaslarını Gösterir Yönetmelik ile Kanalizasyon Tesisleri Yapımı Bakım Onarımı ve İşletilmesine Dair Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. Her dört raporda söz konusu yönetmeliklerdeki eksikliklerin giderilmesi amacıyla idare tarafından tekrar incelenmesi uygun görüldüğü ifade edilirken, raporlar oy birliği ile kabul edildi.

2015 Yılı İl Özel İdare bütçesinde bulunan 2.400.000 TL. ödenek ile II. Kat Sati kaplama Asfalt Programının yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor da bu toplantıda görüşüldü. Rapora göre, Merkez ilçe 605.894 TL. 30 km. Dörtdivan ilçesi 75.498 TL. 4 km. Gerede ilçesi 323.717 TL. 16 km. Göynük ilçesi 369.042 L. 18 km. Kıbrıscık ilçesi 77.664 TL. 4 km. Mengen ilçesi 341.811 TL. 17 km. Mudurnu ilçesi 411.621 TL. 21 km. Seben ilçesi 131.360 TL. 7 km. Yeniçağa ilçesi 63.393 TL. 3 km. olarak toplam 2.400.000 TL. 120 km. asfalt yapımı tespit edildiği belirtildi. Rapor oy birliği ile kabul edildi.

Göynük ilçesi Himmetoğlu Köyü hudutlarında konut dışı kentsel çalışma alanı, Akaryakıt+LPG istasyonu amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması talebi ile Merkez ilçe Kındıra Köyü hudutlarında 1/1000 ölçekli konaklama tesis alanı amaçlı uygulama imar planı değişikliğinin onanması talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilirken, 2015 yılı İl Özel İdare bütçesinin Gerede ilçesi kent güvenlik yönetim sistemi –mobesa projesi bölümünde bulunan 300 bin TL. ödeneğin Gerede Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Meclis üyeleri, 2015 Yılı İl özel İdare bütçesinin Destek Hizmetleri Müdürlüğü kısmında bulunan bölümler arası aktarma yapılarak aktarılan ödenek ile hizmet aracı satın alınmasına dair komisyondan gelen raporu da görüştü. Raporda öncü araç olarak 5 adet araç alınmasının uygun olduğu belirtilirken, rapor oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantılarının son oturumunda ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar doğrultusunda, Göynük köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 150 bin TL, merkez ilçe köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 700 bin TL, Mudurnu köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 470 bin TL, Mengen köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 180 bin TL ödenek aktarılmasının kararlaştırıldı.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Karaçayır Mahallesinde bulunan 1589 ada, 1 nolu parselde kayıtlı 6660 metrekarelik imar planında okul alanının, yazın taşınmazın trafik park alanı olarak Bolu Belediyesine tahsisin yapılması talebini İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale eden meclis üyeleri tarafından, Mengen ilçesi Kayabükü Köyü yeni yerleşim alanına ilişkin uygulama imar planının onanması talebini İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İzzet Baysal Caddesindeki iş merkezinin çatı katında bulunan bir adet oda ile karşısındaki çay ocağı odasının Bolu belediyesine tahsis edilmesi talebi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. İl Genel Meclisi Mayıs Ayı toplantılarının 04 Mayıs 2015 Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılmasıyla toplantılar sona erdi. Haber Merkezi