Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren, Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Nihat Bilgen Ankara'da defnedildi.

Eski Rektör Nihat Bilgen'in cenazesi, Cumartesi günü ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ankara Karşıyaka mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden ve diğer yükseköğrenim camiasından akademisyen, AİBÜ çalışanları ve Nihat Bilgen'in dost yakın ve akrabaları katıldı.

NİHAT BİLGEN KİMDİR?

1931'de Mersin'de doğan Prof. Dr. Nihat Bilgen, Kayseri ili İncesu nüfusuna kayıtlıdır. İlk öğrenimini İncesu ilkokulunda, orta öğrenimini Kayseri Lisesi'nde tamamladıktan sonra Gazi Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Deneme Liseleri, İngiltere'de Eğitim Yönetimi alanlarında ihtisas yaptı. Hacettepe Üniversitesi'nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans, Ankara Üniversitesi'nde aynı alanda doktora derecesi aldı. Bilgen, 1988 yılında doçent, 1994 yılında profesör oldu.

Kars Lisesi'nde öğretmen olarak göreve başlayan Bilgen, Bursa Işıklar Lisesi'nde askerlik görevini tamamladıktan sonra Nevşehir Lisesi'ne atandı. 1965 yılında Planlama Şubesi Müdür Yardımcısı olarak göreve başladığı Milli Eğitim Bakanlığı merkez örgütünde sırasıyla; Öğretmen Okulları Genel Müdür Yardımcılığı, Hizmet İçi Eğitim Dairesi Başkanlığı, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliği, Mesleki ve Teknik Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü, Amerika Bölgesi Öğrenci Müfettişliği, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. 1994-2002 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı, Eğitim Fakültesi Dekanı, Rektör Vekili ve Rektör olarak görev yapan Bilgen, 2004-2006 yıllarında da Kazakistan'daki Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlüğü görevini yürüttü. Haber Merkezi