Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'nun dolmuş taksi projesinin imkansız olduğunu söyleyerek, Bu projeyi uygulamak imkansız. Taksiciler büyük zarar görür” dedi.
CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısıroğlu'nun projeleri arasında yer alan dolmuş taksi uygulamasının, eski belediye başkanı Necdet Gören döneminde gündeme geldiğini ancak uygulanamadığı ortaya çıktı. Proje hakkında konuşan Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk, Bu projeyi uygulamak imkansız. Uygulanmış olsa bile Bolu'da 195 taksici bu işten zarar görür. Bolu'da her 7 dakikada bir otobüs kalkıyor. Dolmuş taksi zaten dolmaz” diye konuştu.
Nihat Alpat Öztürk, bu projenin taksici esnafını zora sokacağını söyleyerek, Dolmuş taksi sistemini uygulamak için araçların en az 7 kişilik olması gerekiyor. 4 yada 5 kişilik araçlarla dolmuş taksi yapamazsınız. Her taksici yeniden araç mı alacak? Zaten taksici çarkını zor döndürüyor. Bu külfetin altından nasıl kalkacak? Bu tip söylemler Bolu'da 195 taksici esnafımızı rahatsız ediyor. Biz şuan uygulanan Ticari Taksi Yönetmeliği'nden oldukça memnunuz. Bunun için de Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'a teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.