MHP bayramlaşma merasimini bayramın ikinci günü yaptı. Parti binasında toplanan MHP'lilerin gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Partide konuşan İl Başkanı Mehmet Aydın, iki cumhurbaşkanı adayından Erdoğan'ın omzunda Yahudi cesaret ödülü, İhsanoğlu'nda ise Filistin cesaret ödülü olduğunu söyleyerek bu yüzden İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

Bayramın 2. Günü parti binasında bir araya gelen MHP'liler Ramazan Bayramı'nı kutladı. MHP'nin bayramda gündemi ise cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. bayramlaşma merasiminde konuşan İl Başkanı Mehmet Aydın, İhsanoğlu'na destek istedi ve kendilerinin neden İhsanoğlu'na destek vereceklerini şöyle açıkladı:

NEDEN İHSANOĞLU?

Aydın yaptığı açıklamada, Bizim dini bayramlarımız olsun resmi bayramlarımız olsun bizim milletimizin birlik beraberliğinin sağlamlaştığı, birbirimizle kaynaşmanın temsili olduğu günlerdir. Biz mübarek günlerde Telafer'de, Musul'da, Urumçi'de, Gazze'de akan kanlar dolayısıyla son derece buruk bir Ramazan geçirdik. Ramazan sonunda akan kanların durması barışın gelmesi temennisi ile ramazan bayramının tüm halkımıza hayırlar getirmesini barış huzur getirmesini temenni ediyorum. Ülkemiz üzerinde oynayan küresel güçlerin Ortadoğu'da çizilen sınırların tabi ki bizim ülkemiz üzerinde de etkisi büyük. Bu bağlamda biz millet olarak ne kadar birlik beraberliğimizi korursak, milli değerlerimize bayrağımıza sahip çıkarsak bu güçlerin emelleri boşa çıkacaktır. Önümüzde bununla ilgili ilk etapta birebir halkımızı ilgilendiren cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanlığı seçimi de biliyorsunuz, 3 tane aday var. Bunlardan iddialı olan cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Ekmelettin İhsanoğlu. Biz Milliyetçi Hareket Partililer olarak Ekmelettin İhsanoğlu'a tam olarak destek veriyoruz. Destek vermemizin sebebi, Ekmelettin İhsanoğlu'nun omzunda Filistin cesaret ödülü var. Recep Tayyip Erdoğan'ın Yahudi cesaret ödülü var. Biz Filistinli Müslüman kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuz için Ekmelettin İhsanoğlu'na destek veriyoruz. Kendisine seçim boyunca sahada onun için çalışacağız. Kendisine başarılar diliyorum. Tüm halkımıza bu bilinçle Ekmelettin İhsanoğlu'na destek verecektir. Ben son söz olarak ekmek için Ekmelettin İhsanoğlu diyorum” ifadelerini kullandı.