Açılış esnasında bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, kültür merkezinin kendisi için önem arz ettiğini ve Bolu Belediyesi binası içerisinde yer almasını amaçladığı bu salonun Bolu'yu turizm kenti, spor kenti, sağlık kenti, üniversite kenti yapmak konusunda atılan adımlardan biri olduğunu, Bolu'nun ‘geleceğin şehri' olması yolunda bir kültür merkezinin inşa edilmesinin bugüne kadar yaptığı çalışmalar doğrultusunda hedeflerinin arasında yer aldığını belirterek; Her daim planladığımız, hedeflerimizin arasında olan bir salonun açılışı için birlikteyiz. Yeni Belediye Binası'nda tek istediğimiz böyle bir salonun yapılmasıydı. Salonumuz iki katlı ve 600 kişilik. Biliyorsunuz yan tarafında nikah salonu olarak kullanılan Necip Fazıl Kısakürek Salonu vardı. Bizden önce birçok şey Muzaffer Işın zamanında yapılmış sonrasında bir boşluk olmuş Bolu'da. Sonrasında da biz bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu salon benim için çok önemliydi.” dedi.

Geçmiş dönemde yapılmış olan nikah salonuna bir nazire niteliğinde olduğunun da altını çizen Yılmaz; Kültür merkezimizin bizim için bir önemi daha var o da şudur; bir nazire var burada. Muzaffer Işın Bolu'nun nüfusu 20 bin iken -takriben söylüyorum- 350 kişilik bir salon yapmış. Necdet Gören ikinci döneminde Karaçayır'da düğün salonuna ve nikah salonuna başlamış, bitirememiş. Ondan sonra Yüksel Bey gelmiş bir beş yıl daha geçmiş, yine bitirememiş. Biz geldik. Nikah salonunu bitirdik ve açtık. Bolu'nun nüfusu o zaman 80 bin idi ve o nikah salonu da 450 kişilikti. Yani Muzaffer Işın 20 bin iken 350 kişilik açmış; Necdet Gören'in inşa ettiği salonun planlaması 450 kişilik. Ama asıl garip olan, yan tarafındaki düğün salonuydu ve düğün salonu 200 kişilik. 200 kişilik düğün olmadığı için hiç kullanılamadı. Şimdi orası Milli Türk Talebe Birliği'ne ait. Orada çeşitli kurslar yapılıyor. Yani bittiği anda kullanılmaz hale dönüştü.” ifadelerini kullandı.

“BOLU HALKINA, BİR GÜZEL HİZMETİ DAHA KAZANDIRDIK”

Belediye Başkanı olduğu günden bugüne kadar yaptığı hizmetlere de değinen, yapımı tamamlanarak, tamamen modern şekilde dizayn edilmiş bir salonu Bolu halkına kazandırmanın gururunu yaşadığını ifade eden Başkan Yılmaz; Biz Atatürk Orman Parkı'nın yanındaki düğün salonunu nazire olarak yapmıştık. Burası tek düğün salonudur ama şu an üç tane düğün aynı anda yapılabiliyor. Necip Fazıl Kültür Merkezimiz de arzu ettiğimiz şekilde inşa edildi. Bolu halkına, bir güzel hizmeti daha kazandırdık, ben bundan dolayı gurur duyduğumu bir kez daha ifade ediyorum. Modern ses, görüntü ve sahne düzeniyle, salonumuzu planladığımız şekilde dizayn ettik. Ben bu vesileyle Necip Fazıl Kültür Merkezimiz'in açılışının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın konuşmasının ardından tören, Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi Halk Dansları Topluluğu, Bolu Belediyesi Köroğlu Halk Dansları Topluluğu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluğu dans ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Törenin sonunda Azerbaycan Ressamlar Akademisi tarafından Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu'na Ulu Vatan Madalyası ve diploma armağan edildi.

Açılış töreni, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Tuğba Ulusoy Ercan'a, Bolu Belediyesi Köroğlu Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Orhan Aytar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluğu Sanat Yönetmeni Hülya Metin'e Türk Bayrağı ve çiçek takdimi ile sona erdi.