Milli Türk Talebe Birliği, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110. yıl dönümünde festival havasında bir haftayla anma programları düzenliyor.
Milli Türk Talebe Birliği aynı anda üç ilde (Bolu - Kocaeli - Sakarya) 20 - 26 Mayıs tarihleri arasında yedi gün boyunca Necip Fazıl Kısakürek'i "ÜSTADIN İZİNDE" İsimli programlarla anacak. Programda tiyatro, panel, resim sergisi, şiir dinletisi ve konserler yer alacak.Yedi gün boyunca düzenlenecek olan programlara devlet erkanından bir çok isim katılacak. Üç ilde (Bolu - Kocaeli - Sakarya) aynı anda farklı birçok programlarla anılacak olan Üstad'ın İzinde programlarının Final programı da Bolu'da yapılacak ve Uğur Işılak'ın Üstad Senfoni Orkestrası ile son bulacak.
“Eserleriyle kültür dünyamıza mührünü vurmuştur”
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Milli Türk Talebe Birliği Bolu Başkanı Hayrettin Özde, Milli Türk Talebe Birliği tarafından Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesinin katkıları ile Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110. yıl dönümünde Necip Fazıl Kısakürek 20-26 Mayıs 2014 tarihlerinde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Şairlerin Sultanı Necip Fazıl Kısakürek şiir olmak üzere farklı alanlarda verdiği eserlerle kültür dünyamıza mührünü vurmuş, fikir ve aksiyon adamı olarak bilinen büyük insan, nice devlet adamları, fikir adamları vatan millet aşığı bir nesil yetiştirmiş bir değerimizdir. Etkinliğimize tüm Bolu Halkı davetlidir” dedi.
“Her şeyimi üstada borçluyum”
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da açıklamasında, Bu tür etkinlikler üstad gibi şairlerin yetişmesine vesile olsun”dedi. Başkan Yılmaz, Cumhuriyet tarihinin en önemli düşünürlerinden tarihe iz barakan bir sanatçıyı anmak için etkinlik düzenleyen Milli Türk Talebe Birliğini kutluyorum. Önemli olan bir nesil yetişmesidir. Necip Fazıl Kısakürek'te bir nesil yetiştirmek için yoğun çaba harcamış bir düşünürdür. Milli Türk Talebe Birliği'nin fikir babasıdır. Bende Milli Türk Talebe birliği içinde yer aldım. Bu yapı şuanda ülke siyasi hayatında aktiftir. Cumhurbaşkanından başbakanına kadar birçok yerde burada yetişenler görev yapmaktadır. Her şeyimi üstada borçluyum. Her zaman Milli Türk Talebe Birliğinin yanındayım. Necip Fazıl Kısakürek'in hedefi milli ve manevi değerlerine bağlı ülkesini geleceğe taşıyacak gençlik yetiştirmektir. Necip Fazıl'ın bu hedefi doğrultusunda Milli Türk Talebe Birliğinin görüşlerine sahip çıkan gençlerimizin her zaman yanında yer alacağız. Gençlerimizin çalışmaları Necip Fazıl gibi üstatların çalışmalarına vesile olsun” dedi.