Necip Fazıl'ı anma etkinlikleri kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salon sergi alanında Necip Fazıl 110. Yıl Hat ve Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı.
Sergi açılışına eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer, Milli Türk Talebe Birliği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesi bir konuşma yapan eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Evvela Milli Türk Talebe Birliği teşkilatına bu etkinliklerin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Valimize, Belediye Başkanımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından ise hat ve fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.
Reis Bey büyük bir ilgiyle izlendi
Serginin ardından ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Necip Fazıl'ın eserinden beyaz perdeye uyarlanan ‘Reis Bey' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Oyunda ömrü otel odalarında geçen yalnız, taş kalpli bir ağır ceza hakimi olan Reis Bey'in, genç bir delikanlıyı annesini öldürdüğü gerekçesiyle idam ettirmesi, gerçek katilin yakalanmasıyla reisin vicdan muhasebesi yapması ve sonrasında gelişen olaylar sahneye aktarıldı.
İki perde halinde sergilenen oyun sanatseverlerden büyük alkış aldı.