Köroğlu TV'de pazartesi günleri yayınlanan Basın Toplantısı'nın bu hafta ki konuğu, 1989-1999 yılları arasında Bolu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Necdet Gören'di. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Necdet Gören program boyunca siyasi geçmişi, 1989-1999 yılları arasında Bolu Belediyesi'nde yaptığı çalışmalar, CHP'nin Bolu Belediye Başkan aday adayları hakkında ki görüşleri, İzzet Baysal Vakfı çalışmaları, Alaaddin Yılmaz yönetimindeki Bolu Belediyesi hakkında görüşleri başta olmak üzere bir çok konuya içtenlikle cevap verdi.
1967 yılından buyana CHP'de siyaset yapan, 1989-1999 yılları arasında Bolu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Necdet Gören, Köroğlu TV'de yayınlanan Basın Toplantısı'nın konuğu oldu. Mehmet Ali Atalay'ın hazırlayıp sunduğu programa katılan Necdet Gören, gazetecilerin sorularına içtenlikle cevap verdi. İşte Basın Toplantısı'nda öne çıkan satır başları;
“CHP'NİN EN KIDEMLİLERİNDENİM”
Ben siyasete İTÜ'ye giderken, 1967 yılında partiye üye olarak başladı. En alt seviyeden, milletvekilliği adaylığına kadar bir çok noktada görev yaptım. Şu anda diyebilirim ki Bolu'da CHP'nin en kıdemlilerinden biriyim.
“SOSYAL DEMOKRAT PARTİLİLERDE ÇOK SESLİLİK VARDIR”
CHP'de aslında bir değişim yok. CHP'nin Atatürk ilkelerinden taviz vermesi mümkün değil: Bugün CHP ayakta duruyorsa Atatürk ilkelerine bağlı olduğundandır. Parti içi ulusalcılar çatlak sestir. Elbette her siyasi kuruluş içerisinde bilhassa sosyal demokrat partililerde çok seslilik vardır. Ama bu ilkelerden taviz verme anlamına gelmez. Kılıçdaroğlu, halk insanı, mütevazı bir insan. Belli fırsatlar eline geçse şuanda muhalefet lideri. Kendini gösterme fırsatı bulsa kafadaki soru işaretlerini giderir. Kılıçdaroğlu aklı başında muhalefet yapıyor. Körü körüne yapmıyor. CHP'de sol oyun oranı bellidir. Yüzde 30-35'lerde oynar. Şuanda CHP'yi zayıf gösteren sağın belli bir noktada birleşmesidir. Geçmişte yüzde 42 oyla tek başına iktidar olamadık biz. Ama ANAP yüzde 35'le iktidar olmuştu.
“BOLU BELEDİYESİNİ BAŞKALARI YÖNETİYOR!”
Bolu Belediyesini başkaları yönetiyor. Bunu nereden anlıyoruz. Belediye başkan yardımcılarına bakmamız yeterli. Bu başkan yardımcılarını Bolu Belediyesi'ne kim gönderiyorsa, yönetenlerde onlardır.
“10 YIL GEÇTİ, HALA SU YOK”
Hidroforsuz en üst katlara su çıkmıyordu. Araştırdım, yer altı kuyularına yöneldim geçici olarak. 8 kuyu açtım bu kuyuları klorlayarak şebekeye verdim ve belli bir sıkıntıyı giderdim. Lafını ediyorlar, bana göre palavra sıkıyorlar. Nerde Karadere suyu? nerede Tekke'deki su? Nerede Çele'de ki su? Hala baraj yapacaklar da oradan buraya su getirecekler. 10 yıl geçti. Hani nerde?
“ALAADDİN'İN KAFASINDA YOKTU”
Necdet Gören'in başlattığı Gölköy barajının etrafını pazarlamışlar o zaman, parsellemişler. Gökhan Aydıner pazarlamış, Yener Rakıcıoğlu zamanında engelledik. Büyük bir firma orada yer alacaktı. Vali'ye burayı korumaya alalım dedim. Belediye tarafından alınırsa bozulurdu, devlet tarafından alınınca imara açılmasını yasaklamış olduk. Yüksel de finansmanını buldu, ihale de Alaaddin'e kaldı. Bu Alaaddin&r