İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Necdet Gören, Vakıf olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi kazandırmak istediklerini ancak YÖK tarafından bu talebin geri çevrildiğini belirtti. Hukuk Fakültesi noktasında yaşanan sorunun AKP iktidarı tarafından çözülebileceğini belirten Gören, çözüm noktası AKP iktidarıdır. Ben bunu çözebileceklerine inanıyorum” diye konuştu.
İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Necdet Gören, İzzet Baysal Vakfı'nın 2013 yılında Hukuk Fakültesi'nin temelini atmak istediğini ancak bu isteklerinin YÖK tarafından geri çevrildiğini belirterek Bolu kamuoyundan destek istedi.
Merhuz İzzet Baysal Babamızın Tıp Fakültesi'nden sonra en büyük arzusunun Hukuk Fakültesi olduğunun altını çizen Necdet Gören, İzzet Baysal'ın Tıp Fakültesi'nden sonra AİBÜ'de görmek istediği diğer fakülte Hukuk Fakültesi'dir. İzzet Baysal Vakfı olarak bizde, Hukuk Fakültesi'ni Bolu'ya kazandırmak için hazırız. Bunun için YÖK'e gerekli girişimleri yaptık. Ancak yeterli öğretim üyesi bulamadıklarını bize söylediler. Ancak biz nerelere yeni Hukuk Fakülteleri açıldığını ve ne kadar öğretim üyesi gönderdiklerini biliyoruz. Bolu'ya gelince mi öğretim üyesi bulunamıyor” dedi.
AKP iktidarının Bolu erklerinin yaşanan sıkıntıları çözebileceğinin de altını çizen Necdet Gören, Ben inanıyorum ki burada çözüm noktası AKP iktidarıdır. Ben bunu çözebileceklerine inanıyorum. Yeter ki siyasetiyle, sivil toplum örgütleriyle bir bütün olalım” diye konuştu.