MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde TBMM'nin açıldığı bu anlamlı gün, bağımsızlığa ulaşma yolunda milletimizin kendi azmine inanarak başlattığı var oluş mücadelesinin en önemli adımıdır. Ulusal egemenlik millet olmanın temel şartıdır ve bu milli değerleri geleceğe taşıyacak olan bugünün küçükleri yarının büyükleridir” dedi.
Aydın açıklamasına şöyle devam etti; Dünyada üzerinde tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan bu günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK 23 Nisan günü, kurulan meclisle oluşturulan demokrasinin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine inancı tamdır. 23 Nisan'a çocuk gözüyle bakmak yeterli değildir. Önemli olan ulusal egemenlik kavramı ve neden çocuklara armağan edildiğidir. Ulu önderimizin; Türk Milleti'nin aydınlık geleceği olarak gördüğü çocukları; vatan sevgisiyle dolu sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz büyüklerin en büyük vazifesidir.
Ulusal bağımsızlığa kavuştuğumuz '23 Nisan 1920' tarihinde açılan TBMM'nin kuruluşunun 94. Yıldönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza bayram olarak hediye ettiği bu mutlu günü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyorum. Ne mutlu Türküm diyene…”