Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, 7 Haziran sonrası artan terör olayları hakkında açıklamalarda bulundu. AK Partili siyasetçi, devletin iç ve dış ihanet şebekelerine gereken dersi vereceğini belirterek, Huzurun, barışın ve birlikteliğin merkezi olan ilimiz Bolu'dan başlayarak bu kardeşlik hukuku çerçevesince, teröre karşı Türk'üyle-Kürd'üyle birlikte bir tavır sergilendiği anda bu ihanet şebekesi tamamen çökecektir” dedi.

AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, artan terör olayları ve kentte Kürt kökenli esnafa yönelik yapılan saldılar nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Esen, Ülkemiz yaklaşık 40 yıldır süren terör ihanetine 40 bin can vermiştir. Ülkemizde kırk yıldır analar ağlamakta, çocuklar öksüz-yetim, kadınlar dul kalmaktadır. Ama yine bu millet, bu vatan uğruna 40 yıldır çektiği bunca acıyı Vatan sağ olsun diyerek dindirmekte ve hafifletmektedir. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Güçlü savunma sanayisiyle, ekonomik bağımsızlığı yönüyle, milli istihbarattaki gücüyle dışa bağımlı bir ülke değildir. Türkiye artık kendi teknolojisiyle, kendi ürettiği tanklarıyla, zırhlılarıyla, helikopterleriyle, kendi uydusu ve İnsansız hava araçlarıyla, kendi füzeleriyle, denizaltılarıyla, kendi silahlarıyla iç ve dış ihanet şebekelerine ve her türlü teröre karşı gereken dersi en güzel şekilde verecek güçte ve yapıdadır.” dedi.

“TERÖR ŞEBEKESİ GEREKEN CEVABI ALMAYA DEVAM EDECEK”

Özellikle son iki aydır artan terör olaylarına dikkat çeken, Birlik ve beraberlik hukuku içeresinde böylesine güçlenen bir Türkiye, ipleri dış güçlerin elinde olan Ermeni-Yahudi çetelerinin, ajanların, taşnak ruhlu terör örgütünün, kandan beslenen ve ellerine kan bulaşmış iç ve dış satılmış mihrakların elbette ki işine gelmezdi. Ve bunun içindir ki; özellikle son iki ayda da topyekûn kalleşçe, haince, pervasızca polisimize-askerimize, sivil halka saldırmışlardır. Bu saldırıların yapıldığı bu son süreçte de ülkemiz yaklaşık 100'e yakın şehit vermiş, yine ocaklara ateşler düşmüş, yine analar ağlamış, yine çocuklar öksüz kalmıştır. Fakat milletimizin Vatan sağ olsun ferasetiyle sergilediği duruş ve devletimizin güçlü yapısıyla bu terör şebekesi gereken cevabı almış ve almaya da devam edecektir. Teröre karşı süren operasyonlarda 2000'den fazla terörist öldürülmüş, binlerce in imha edilmiş, binlerce silah, mühimmat, tonlarca patlayıcı ele geçirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN KARARLILIĞI TÜM EZBERLERİ BOZMUŞTUR”

Hain yapının kökü kuruyuncaya kadar mücadelenin devam edeceğini belirten Esen, Devletimizin terörle mücadeledeki bu kararlılığı ve etkinliği tüm ezberleri bozmuş, sözde kanton, sözde özerklik ilan edenler, devletin gücünü enselerinde hissederek, iç ve dıştaki ortaklarına canlarını kurtarmaları için adeta gözü yaşlı şekilde yalvarmaktadırlar. Bu süreçte bu ülkenin birliğine beraberliğine, kardeşçe yaşama hukukuna kafa tutanların kafaları koparılmakta, bu ülkeyi bölmeye çalışanların vücutları bölümlere ayrılmaktadır. Bu mücadele bu hain yapının kökü kuruyuncaya kadar aynen devam edecektir. Yolda bulmadığımız bu vatanın bölünmesi parçalanması hayallerini kuranların hayalleri yıkılacak, bunun rüyasını görenlerin, devletimizin kararlı ve güçlü tokadıyla rüyası bozulacaktır. Unutulmamalıdır ki; teröre karşı en etkin silahımız Türk'üyle-Kürd'üyle birliğimizdir. Bu birlik bu beraberlik bin yıllık medeniyetimizde ve yedi düvele karşı kurtuluş savaşında ve kırk yıllık terörle olan mücadelemizde bu toprakları savunurken, bu topraklar için birlikte toprağa düşerken, birlikte şehit olurken kurulmuş ve bozulması asla mümkün olmayan bir birliktelik, bir kardeşlik ve bir ahitleşmedir.” dedi.

“İHANET ŞEBEKESİ TAMAMEN ÇÖKECEKTİR”

Esen, Doğu ve Güneydoğu illerimizde kalkınmanın ve gelişmenin önüne geçmek adına, halkı fakir bırakmak için, bir ekmek parasına muhtaç hale getirmek için şantiyelerin, kamyonların, tüm araç ve gereçlerin yakılmasındaki ihanetle, halkı terörden ayırmayarak masum vatandaşların araçlarını, dükkanlarını ekmek teknelerini şuursuzca yakmanın arasında fark olmadığını ikisinin de sadece terörün amacına hizmet ettiğini bu davranışların vatan sevgisiyle alakası olmadığını, bu davranışların teröre tepkiyle alakası olmadığını burada yüksek sesle bir kez daha vurgulamak istiyorum. Huzurun, barışın ve birlikteliğin merkezi olan ilimiz Bolu'dan başlayarak bu kardeşlik hukuku çerçevesince, teröre karşı Türk'üyle-Kürd'üyle birlikte bir tavır sergilendiği anda bu ihanet şebekesi tamamen çökecektir” şeklinde konuştu.

“NE KADAR TÜRK İSEK O KADAR KÜRD'ÜZ”

Açıklamasının sonunda ilimizde yaşanan gerginliklere de değinen Esen, İlimizde terörle halkı birbirinden ayıramayan ve bolu halkından kimsenin tasvip etmediği fevri birkaç vandalca yapılan yanlış davranış dışında beraberliğimizi zedeleyecek bir olay yoktur. Birliğimize yapılan bu yanlışlara karşı diğer partilerin yetkilileri ve başkanları tarafından da bu Vandallıklar kınanmış ve yine bu kaotik ortamda daha fazla gecikilmeden ne kadar Türk isek o kadar Kürd'üz söylemi yerini almıştır. Bu sağduyulu ve olması gereken anlayışın yerini her zaman muhafaza etmesi ve her zaman en ön saflarda bu anlayışın yerini alması en büyük arzumuzdur. Birlik ve beraberlik adına, terörü halktan ayırma adına geliştirilen bu söylemi yerinde buluyor, bu ılımlı söylemin kararlılık içerisinde hep birlikte devam ettirilmesi gerekliliğini burada bir kez daha vurgulayarak teşekkür ediyorum. Bu duygularla vatan için toprağa düşen aziz şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyor, onları şükranla, minnetle ve duayla anıyorum. Acılı ailelerine de başsağlığı ve Sabr-ı Cemil diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” Haber Merkezi