Gerede 100. Yıl Orta Okul Öğrencileri ‘Kitap Dilencisi' adını verdikleri Proje ile okul kütüphanelerini zenginleştirmeye çalışıyor.

Öğrenciler tarafından desteklenen projede; Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Müftülük, Bilgievi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve evlere gidilerek istenilen kullanılabilir, kullanılmayan kitaplar okul binasında oluşturacak kütüphanede muhafaza edilerek, eğitim-öğretim hayatına kazandırılacak. Gerede 100. Yıl Orta Okul Öğrencileri Kitap Dilencisi” adını verdikleri proje ile okul kütüphanelerini zenginleştirmeye çalışıyor.

100. Yıl Orta Okul öğrencileri tarafından düzenlenen projede; Gerede Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Gerede Müftülüğü, Ramazan Dede Bilgi Evi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve evlere gidilerek istenilen kullanılabilir, kullanılmayan kitaplar okul binasında oluşturacak kütüphanede muhafaza edilerek, eğitim-öğretim hayatına kazandıracak. Okul öğrencilerinin birliktelik içerisinde hareket ettikleri kitap projesi, özellikle anneler tarafından tam destek aldı. Sessiz öğretmen ve kitap dilencisi” adı verilen proje kapsamında oluşturulacak okul kütüphanesi için kapı kapı dolaşarak biriktirilen kitaplar, geçtiğimiz hafta içinde son kez toplandı. Geçtiğimiz günlerde sona eren projede; iki bin 679 adet kitap ve bir tona yakın da atık kitap toplandığı belirlendi. Yağmur-çamur demeden kapı-kapı dolaşarak kurulacak kütüphanede çorbada bizimde katkımız olsun” diyerek yılmadan-usanmadan elbirliği ile kitap toplayan öğrenciler örnek bir birliktelik sergilerken; ilk kez uygulanan projenin diğer okullar için de rol model alınarak öncü proje olduğu öğrenildi.

Projenin mimarı 100. Yıl Orta Okul Türkçe Öğretmeni Fatime Köylü, konuya ilişkin olarak Gerede yerel gazetesine yaptığı kısa açıklamada; TKY kapsamında yapılan projeye ‘sessiz öğretmen ve kitap dilencisi' vermekteki maksadımız okuma alışkanlığı kazandırmak ve okulumuza kütüphane kazandırmaktı. Umduğumuzdan çok fazla kitap topladık. Bu anlamda Gerede halkına ve tüm öğrencilerimize çok teşekkür ederiz,” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan ilgili projeyi hem destekleyen hem de destek isteyen okul velileri ise, örnek uygulamadan memnun olduklarını anlatarak; Öğrencilerimiz okumak için çok hevesliler. Okulumuzda kütüphane olmadığı için maddi gücümüz el verdiği kadar onlara kitap alıyorduk. Şimdi ise hem bizim hem de öğrencilerimizin yararlanabileceği çok güzel bir kütüphane oldu. Emeği geçen ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyoruz,” şeklinde konuştular. Haber Merkezi