Doğal gaz iletim hattının geçtiği bölgelerde kömür kullanımının yasaklanabileceğini 11 Aralık 2015 tarihli gazetemizde ‘BOLU'DA KÖMÜR YASAKLANIYOR MU?' başlığıyla okuyucularımıza duyurmuştuk. 2016 yılının ilk Bolu Belediye Meclis toplantısında, halk sağlığının, çevre ve hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla doğal gazın ulaştığı mahallelerde kömür kullanımının yasaklanması için İmar ile Teftiş ve Murakabe komisyonuna yetki verildi. Komisyon yapacağı görüşmeler sonrası hazırlayacağı raporuMeclis üyelerinin onayına sunacak ve kabul edilmesi halinde bir çok mahallede kömür kullanımı yasaklanacak.

Bolu Belediyesi'nin 2016 yılı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. 11 Aralık 2015 tarihli Bolu Takip Gazetesi'nde özel haber olarak okuyucularımıza duyurduğumuz, kömür yasağı Meclis de gündeme geldi. Hava kirliliği nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayetler sonrası, doğal gaz iletim hatlarının mevcut bulunduğu mahallelerde, kömür kullanımının yasaklanarak vatandaşların doğal gaz kullanımına başlaması tartışılıyor.

Konu tartışılmak üzere İmar ile Teftiş ve Murakabe Komisyonuna hava edilirken, komisyon üyelerinin bu hafta yapacağı görüşmeler sonrası hazırlayacakları rapor Bolu Beledi Meclisi Ocak ayı 2. Oturumunda meclis üyelerinin bilgisine sunulacak. Komisyonlardan gelen rapor doğrultusunda Meclis üyeleri, doğal gaz iletim hatlarının bulunduğu mahallelerde kömür kullanımını yasaklayabilecek. (Haber: Hakan Aydın)