Bolu Takip Gazetesi olarak 26 Aralık tarihli sayımızda Bolu Belediyesi'nin Aşağı Taşhan'ı satın almak amacıyla harekete geçmeye hazırlandığını duyurmuştuk. Bolu belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk oturumunda alınan karar ile, Aşağı Taşhan'ın satın alınması amacıyla Belediye Meclisi'ne yetki verildi.

Haber: Elif Erdoğan

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, uzun süredir atıl vaziyette boş duran Aşağı Taşhan'ı Bolu turizmine kazandırmak amacıyla çalışmalarına başladı. Daha önce Aşağı Taşhan'ın varisleriyle bir takım görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten Başkan Yılmaz, Aşağı Taşhan'ın satın alınabilmesi amacıyla Bolu Belediye Meclisi'nden yetki istedi.

Bolu Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk oturumunda görüşülen konu sonrası, Aşağı Taşhan'ın satın alınabilmesi amacıyla Belediye Encümen'ine yetki verildi. Aşağı Taşhan'la ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Yılmaz, Aşağı Taşhan belediye tarafından satın alınıp, turizm amaçlı olarak restore edilecek. Sonrasında burasını bir işletmeciye vereceğiz. Umarım istediğimiz gibi bir işletmeci bulabiliriz" dedi.