Coca-Cola Bölgesel Gelişim U15 Liginde başarılı sonuçlar alarak liderlik koltuğunu hiç bırakmayan Boluspor U15 takımı Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile karşılaştı. Sezonun ilk maçında rakibini Bolu'da 2-0 yenen Boluspor U15 takımı sahaya avantajlı bir skor için çıkarken zorlu maçta tartışılan birçok karar sonrası kırmızı beyazlılar 2-1 mağlup olarak sezonun ilk mağlubiyetini almış oldu.
Boluspor U15 takımı Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaştı. Rakibine oranla ligde 8 puan ve bir maç eksiği ile sahaya çıkan kırmızı beyazlılar zorlu maçta tartışılır bir şekilde mağlup oldu. Rakibi karşısında avantajlı skor almak isteyen Boluspor U15 takımı Bolu'da kazandığı 2-0'lık galibiyet sonrası Gençlerbirliği'ne vermek istemiyordu.
Üç devreli oynanan ligde 3 devre daha oynanacak olan tüm karşılaşmaları Bolu'da oynamak için hem liderliğini hem de avantajlı skorlarını vermek istemeyen Boluspor U15 takımı rakibi ile adeta kıran kırana bir karşılaşma oynadı. Zorlu karşılaşmada her iki takımda üst seviyelerde mücadele ettiler.
Karşılaşmaya Gençlerbirliği hızlı başladı. 1'inci dakikada Boluspor yarı alanına kadar atılan uzun topta topu uzaklaştırmak isteyen Boluspor U15 takımı oyuncularının vuruşu kısa düştü. Topu önünde bulan rakip Gençlerbirliği oyuncusu kaleyi karşısına aldığı pozisyonda topun gelişine sert vurunca top Boluspor fileleri ile buluştu.
Golün ardından oyundan kopmayan ve mücadelesini sahaya yansıtan Boluspor U15 takımı arka arkaya ataklar geliştirerek oyunun üstünlüğünü alan taraf oldu. Rakibine oranla dana mücadeleci ve atak görünmek isteyen kırmızı beyazlılar girdiği pozisyonlardan beraberlik sonucunu alamazken istediği gole kavuşamadı.
Hakeminde zaman zaman yanlı kararları kırmızı beyazlıların rakip karşısında gol bulmasını engelleyen kararlar oldu. İlk yarı Gençlerbirliği üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci yarıda oyun her iki takım açısından da sert başladı. İkili mücadelelerin daha çok öne çıktığı maçta Boluspor U15 takımı ceza sahası içinde arka arkaya ataklar geliştirdi. Karambol de yaşanan pozisyonda rakibin eline çarpan topu görmezden gelen maçın hakemi, penaltı pozisyonunu es geçti ve devam kararı verdi.
Zorlu maçın diğer bölümlerinde Boluspor ceza sahasına Gençlerbirliği etkili geldi. Ceza sahasına yapılan ortaya Gençlerbirliği oyuncusu topa yükselirken Bolusporlu oyuncuya faul yapmasını görmezden gelen maçın hakemi, pozisyonun devamında kale önüne yapılan ortaya elle dokunup Boluspor U15 takımı kalesine golü gönderen kırmızı siyahlı oyuncu takımı adına golü atarken maçın yan hakemi golün elle attığını belirten bayrağını çekip orta hakemi yanına çağırması gol kararını değiştirmedi. Gençlerbirliği, Boluspor karşısında 2-0 öne geçti.
Kalesinde 2-0 sonucu gören kırmızı beyazlılar avantajlı skoru almak için oyun disiplininden kopmadı. Rakibini Bolu'da oynanan maçta 2-0 yendiği için en az bir gole ihtiyacı olan Boluspor U15 takımı, baskılı bir oyunla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Boluspor U15 takımının golcü oyuncusu Hazar takımının istediği golü klas bir vuruşla Gençlerbirliği kalesine göndererek, istedikleri gole kavuştular. Avantajlı skorun golü gelmesinin ardından beraberlik için saldıran kırmızı beyazlılar arka arkaya bulduğu pozisyonlardan sonuç alamadı. Deplasmanda zorlu bir karşılaşma oynayan Boluspor U15 takımı, sezondaki ilk mağlubiyetini alırken Gençlerbirliği'ne avantajlı skoru vermedi.
Karşılaşma için birçok futbolcu ailesi Ankara İlhan Cavcav tesislerine akın ederken takımlarını ve çocuklarını yalnız bırakmadılar. Karşılaşmayı birçok spor adamı izlerken gözler Boluspor&r