Türkiye ve Bolu turizmine yeni bir soluk getirecek olan Narven Termal Kasaba, söz verdiği tarihte tapularını dağıtmaya başladı.

Bolu'ya gönül vermiş, Türkiye ekonomisine katma değer sağlayan, "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" listesinde ilk 100 içinde yer alan Erpiliç, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik A.Ş., Nalçacılar A.Ş.'nin yatırımı olan Narven Termal Kasaba'nın tapu töreni Bolu'da gerçekleştirildi. Narven Termal Kasaba'da gerçekleşen tapu töreninde Narven üyeleri tapularını yatırımcıların elinden teslim aldılar.

Türkiye turizmine ve özellikle Bolu'nun kalkınmasına önemli ölçüde katkı sağlayacak olan projenin 140 milyon TL'lik ilk etabı Aralık 2015'te açılıyor. Basın toplantısında konuşan İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, Günümüzün ağır ekonomik şartlarına rağmen projeyi söz verdiğimiz tarih olan Aralık 2015'te açarak, zamanında teslim etmenin gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Narven A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Çarıkcı, Narven projesi, gerek sunduğu termal hizmetler ve sosyal imkânları, gerekse mimarisi ve doğası ile Türkiye turizmine, 4 mevsim potansiyel oluşturulmasına yönelik yepyeni bir anlayış getirecek. Narven, paintballdan bowling salonuna, go karttan, buz patenine, cep sinemasından amfi tiyatroya, atv turlarından biniciliğe kadar geniş bir etkinlik yelpazesi sunuyor. Bunun yanı sıra profesyonel sahalarımızla futbol, basketbol, voleybol spor kulüplerine Türkiye genelinde hizmet sunacağız” dedi.

Narven A.Ş. Yönetim Kurulu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen tapu töreni ve basın toplantısında projenin detayları ayrıntısıyla aktarıldı. 250 milyon Dolarlık bir yatırımla inşa edilen Narven Termal Kasaba, termal turizmin en büyük yatırımı olacak. Hisseli gayrimenkul sistemi ile misafirlerini ağırlayacak olan Narven Termal Kasaba, 450 bin metrekare alanda, 7200 yatak kapasitesi ile Bolu turizmini iki katına çıkartacak.

PROJE GÜCÜNÜ YATIRIMCILARINDAN ALIYOR

Yatırımcıları Erpiliç, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik A.Ş. ve Nalçacılar A.Ş.'nin 250 milyon Dolar yatırım öngördüğü Narven Termal Kasaba, yönünü dünya termal pazarına çevirerek uluslararası standartlarda bir tesis yatırımı gerçekleştirerek hizmet kalitesini en üst seviyelere taşıyor.

İKİNCİ BÜYÜK YERLEŞİM ALANI KURULUYOR!

Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, Bugün Bolu'da Turizm İşletme Belgesi ile hizmet veren 22 tesis bulunuyor ve bu tesislerin toplam yatak kapasitesi 3 bin 783. Biz Narven olarak bu kapasiteyi iki katına çıkararak 7200'e ulaştırmayı planlıyoruz. Narven projesi tamamlandığında haftalık 1500 aile ağırlamayı hedefliyoruz. Ayrıca projemiz tamamlandığında 800 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Ek olarak çevrede tarım ve hayvancılıkla geçinen halkın üretiminden faydalanarak onlara yeni bir geçim kaynağı da yaratmış olacağız. Gelen konuklarına tamamen doğal ve çok özel lezzetler ile ağırlarken, bölge halkının üretimini yerinde değerlendirerek ayrı bir ekonomik katma değer yaratmış olacağız. Bolu doğal güzellikleri, termal altyapısı ile olduğu kadar tarımsal üretimi ile de oldukça gelişmiş bir bölge. Bu açıdan bu değerleri de doğru kullanıyor olmanın keyfini yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

İklim avantajları nedeniyle özellikle romatizmal hastalıkların görüldüğü Kuzey Avrupa ve İskandinav ülkelerinde termal tesislere talebin oldukça yoğun olduğunu ifade eden Yıldız, Türk halkının yanı sıra özellikle Avrupa ve Ortadoğu'dan da turist çekmeyi hedefliyoruz. Türkiye barındırdığı jeotermal su kaynakları ve iklimi ile bu ülkelerin dikkatini çekmelidir. Bolu diğer taraftan coğrafi yakınlık faktörü de göz önünde bulundurulduğunda Türkiye önemli bir termal destinasyon merkezi ” dedi.

KAYNAĞINDA SAĞLIK VAR…

Narven Termal Kasaba'nın şifalı suları kendi arazisinden çıkıyor. Birçok hastalığa fayda sağlayan ve rahatlatıcı etkisi ile yaşam kalitesini yükselten termal sular her evin banyosunda mevcut.

Türkiye'nin cennet köşesi Bolu'da hayata geçecek Narven Termal Kasaba, misafirlerini üç nesil dört mevsim ağırlamak için hazırlanıyor...

Adını Bolu'da bulunan ulu ağaçtan alan Narven coğrafi konumu, şifalı suları, sunduğu kusursuz tatil hizmeti, konforlu ev ve odaları ile yerli yabancı olmak üzere yılda yaklaşık 2 milyon konaklama hedefliyor. Proje kapsamında yer alan 1+1, 2+1, 3+1 daireler ve villalar misafirlerine ailece kusursuz tatil yaşatabilmek adına her ayrıntısı ince detayına kadar özenle planlandı. Modern ve geleneksel mimarinin birleştiği çizgideki evler benzerlerinden daha geniş ve ferah. Şık mobilyalar ve beyaz eşyalar ile misafirlere sunulan daireler banyosundan akan termal su ile şifalı evlere dönüşüyor. Projeye değer katan bir diğer önemli özellik ise fiziksel engelli konuklar için hazırlanan ‘engelsiz daireler' Engelsiz daireler tekerlekli sandalye kullanan misafirlerin kolaylıkla kullanacağı özel banyolar, geniş kapılar, alçak mutfak tezgahları ve uygun bir dekorasyonla tamamlanıyor.

Proje kapsamında, kasaba meydanı, villaları, rezidansı, oteli, fizik tedavi ve rehabilitasyon üniteleri ve kongre merkezi ile Narven Termal Kasaba, bir turizm yatırımından fazlasını sunuyor…. Misafirlerini 1'er haftalık zaman dilimlerinde hisseli gayrimenkul sistemi ile ağırlayacak olan Narven, 1250 adet daire, 150 adet rezidans daire ve 230 otel odası ile toplamda 7200 yatak kapasitesine sahip olacak. Mimari projesi 2 etap olarak hazırlanan Narven'in ilk etabının ilk bölümü 2015 yılı Aralık ayında misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Tatil yaparken bir yandan da Bolu'nun şifalı sularından yararlanabilmek için sosyal tesislerde bulunan termal havuzlar, termal Türk hamamı, SPA ve Wellnes Merkezi'nde kneipp terapi havuzları, tuz odası, rasul terapi (çamur), vichy , herbal sauna, aroma terapili buhar odaları, relax room, macera duşları, cilt bakımı, masaj odaları, kar çeşmesi bulunuyor. Narven'de termal sularla şifa bulduktan sonra misafirler evlerine rahatça gidebilsin diye kapalı sokaklar yer alıyor.

EVCİL HAYVAN OTELİNDEN, SİNEMAYA KADAR HER DETAY DÜŞÜNÜLMÜŞ...

Narven Kasaba Meydanında mini klinik, ana meydan, çarşı, merkez, rezidansları, Kasaba Camii, merkez termal&spa ve havuz üniteleri, çocuk eğlence parkı ve amfi tiyatro bulunuyor. Bolu'nun doğal mirası Yedigöller Narven'de temsili olarak yaşatılıyor ve proje içinde aynı adlarıyla 7 adet suni gölet oluşturuluyor. Çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edecekleri özel oyun alanlarının yanı sıra yine küçüklerin çok seveceği bir de hayvanat bahçesi düşünülmüş. Misafirlerin sıkılmadan vakit geçirebilmesi ve eğlenebilmesi için Narven Kasaba Meydanı'nda kafeler, sinema salonu, tiyatro, binicilik, paintball, hobi odaları, go-kart, bowling salonu ve daha birçok sosyal alan bulunuyor. Evcil hayvan besleyen misafirlerini de unutmayan Narven'de bir de Evcil Hayvan Oteli yer alıyor. NARVEN, hem Hisseli Gayrimenkul sisteminin hem de konaklama turizminin birlikte işletildiği bir konsepte sahip. Günübirlik misafirler için hizmete açılacak 230 odalı otelin yanı sıra kongre turizmine hizmet edecek kongre merkezi de Narven'in çok yönlü hizmetinin bir parçası.

Bolu'nun doğal zenginliklerinin tam ortasında kurulan Narven; Bolu Şehir Merkezine 6 km, doğa harikaları Gölcük'e 10 km, Yedigöller'e 48 km, Kartalkaya Kayak Merkezi'ne 26 km, SünnetGölü'ne 86 km ve Akçakoca'ya 82 km mesafede. Ankara - İstanbul E-5 karayolu üzerinde, Ankara' ya 1,5 saat (190 km) ve İstanbul'a 2,5 saat (230 km) yakınlıkta olan Narven'in çevre illere yakınlığı da ayrı bir öneme sahip. Haber Merkezi