Bolu Şoförler ve Otomobilciler odasını ziyaret eden BTP Bolu Milletvekili adayları İsmail İnceayan, Mustafa Yağcı ve il yöneticileri; oda başkanı Nihat Alpat Öztürk bey ile görüştü. Nakliyecilerin K1,K2,SRC gibi belgeleri almak için maddi külfet altında ezildiğini, nakliyeciye konulan yol yasakları, tonaj ve zaman kısıtlamalarının nakliyeciyi çok üzdüğünü dile getiren Öztürk;“Mazota yapılan haksız zamların da nakliyecinin sırtına ağır yük bindirdi” dedi.

Nakliyecilerin sorunlarını dinleyen BTP Bolu 1. Sıra milletvekili adayı İsmail İnceayan, "Büyük vasıta sahiplerine maliyet fiyatına mazot vereceğiz. SRC belgesi, yetki belgesi, tonaj ve saat sınırlaması gibi uygulamaları nakliyecilerin lehine değiştireceğiz. " dedi. İnceayan, "10 kilogram fazla yük var diye bin 328 TL ceza yazıyorlar" diyen Öztürk'e şu cevabı verdi: "Şimdi mevcut iktidarın ayrıca gelir kalemleri olmadığı için cezaları artırdılar. Şimdi başbakan da diyor ki asgari ücreti bin 300 TL yapacağım. Bu da aynı mantık. Veremez. Kapitalizmin çarklarında verebilmesi için sizin örneğinizde olduğu gibi cezayı, vergileri ve zamları çoğaltması lazım. Başka türlü veremezler" Dedi.

"MİLLİ EKONOMİ MODELİ DÜNYADA İKTİDAR OLDU"

BTP sosyal devlet projelerine deyinen 3. Sıra adayı Mustafa Yağcı ise ziyaret sırasında ekonomi tezini de anlattı. "İlk defa Müslüman bir Türk bilim adamı, sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş beyiktisadi bir tez hazırladı. Bu tez kapitalizmin ve komünizmin üstüne çıktı. Bunu ben değil tüm dünya ilim adamları söylüyor" diyen Yağcı, "Ekonomide bir ülke nasıl kalkınır bunu detaylı bir şekilde Milli Ekonomi Modelinde görüyorsunuz. Bu tezi uygulayan ülkeler müthiş neticeler aldı. Bakın Rusya, Hindistan, Çin bu tezi uyguluyor. Aslında bizim tezimiz şu anda dünyada iktidar oldu. Bu büyük dalgaya Türkiye'de er geç kapılacaktır. Tüm dünya bizim Haydar Baş hocamızın peşinden koşuyor. Biz ise görmezden geleceğiz. Böyle bir şey var mı" dedi.

"YILDA 150 MİLYAR PETROL GELİRİMİZ OLACAK"

Kaynaklar konusunda da detaylı bir açıklama yapan İnceayan; projelerine kaynak açıklayan tek partinin de kendileri olduğunu ifade etti. 3 Katrilyon dolarlık rezerve sahip madenlerimizden yıllık 6 TrilyonTL'likgelir elde edeceğiz. Türkiye'nin yıllık 150 milyar dolarlık bir petrol kaynağı olduğunu söyleyen İnceayan; Kaynakları tek tek izah ediyoruz. Şu ana kadar siz kaynak olarak petrolü duydunuz mu? Türkiye'de petrol var mı? Şimdi size müjdeyi veriyorum. Bakın bizim iktidarımızda Türkiye olarak yıllık 150 milyar dolar petrol gelirimiz olacak. Tek tek bunları biz tespit ettik. Bu kaynakları yabancı şirketler işletiyor. Hani petrol yoktu Türkiye'de. Dikkat edelim. Elimizdeki serveti kaptırmayalım. Bizim servetimizi alanlara ve onların yerli taşeronlarına lütfen müsaade etmeyelim" dedi.

LOZAN TÜRKİYE'NİN TAPUSUDUR

Bizim tapumuz olan Lozan ile yeraltı zenginliklerimizi çıkartma ve işletebilme hakkına sahip olduk. Atatürk'ün bu zaferini hezimetmiş gibi gösterip Türkiye'de madenler Lozan'a göre çıkarılamaz yalanını söyleyip duruyorlar. Ayrıca madenler konusu ile ilgili seçim sürecinde büyük yalanların ortalıkta dolaştığına deyinenİnceayan; "Türkiye'de maden yok" ya da "maden var ama Lozan'a göre 2023 yılına kadar çıkartamayız" şeklinde yalanlarla milletimiz kandırılmaya çalışılıyor. Maden alanlarımızda, arazilerimizde Atatürk'ün çok sayıda maden işletmesi açtığını bu işletmelerin günümüze kadar faaliyet gösterdiğini iyi görmeliyiz. Fakat günümüz siyasileri madenlerimizi yabancılara haraç mezat peşkeş çekti. Bizzat madenler ve onları çıkartmak için yetki verilen yabancı ve yandaş şirketlerin isimlerini size tek tek sayabilirim” dedi.

Atatürk'ün İtilaf devletlerine kabul ettirdiği Lozan zaferine ve kazanımlarını ayrıntılı olarak anlatan İnceayan, bu madenleri milletimizle paylaşacak olan BTP milletimizden gizlenmeye çalışılıyor. Milli Ekonomi Modeli, milli devlet, sosyal devlet, millilik kelimelerini bugüne kadar gönüllere işleyen Haydar Baş bey olmasına karşın bazı jöleli görevliler tezin sahibi AKP imiş gibi açıklamalarda bulunuyor. Bunu milletimiz iyi okusun.

"Milli ekonomi Modeli Prof. Dr. Haydar Baş'ın tescilli markasıdır" dedi. Milli Ekonomi Modeli, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a ait bir ekonomi modelidir. Ve bu model Türk Patent Enstitüsünce, 2013/56874 marka numarası ile 26 Haziran 2013'ten itibaren on yıl müddetle 23 Temmuz 2014 tarihinde tescil edilmiştir. Yani dünya genelinde 120'yi aşkın ülkenin kurallarını hayatına geçirdiği, Rusya'nın, modelin mimarını ulusal meclisi Duma'ya davet ederek modelin detaylarını dinlediği ve tamamen uyguladığı Milli Ekonomi Modeli (MEM), Prof. Dr. Haydar Baş adına tescil edilmiş bir markadır. BTP nin projelerini kopya çekenlere duyurulur” dedi. Haber Merkezi