Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Tahir Gayret, oda olarak yaptıkları girişimler sonrası nakliyecileri rahatlatacak bir gelişmenin yeni kabul edilen Torba Yasaya eklendiğini belirtti.

Gayret tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu 01.08.2014 tarihinde Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaretlerinde, Birlik Başkanı Tahir GAYRET, araç muayenelerini zamanında yaptıramamış Nakliyeci Esnafının daha sonra muayeneye gittiklerinde gecikme ücreti alınmasından dolayı biriken muayenelerden dolayı araçlar TÜV'e gitmediğinden bu şekilde Türkiye genelinde birçok aracın trafikte muayenesiz dolaşmakta olduğunu, çıkacak Torba Yasaya” bir madde eklenerek bu konunun af kapsamına alınması konusunda Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü'den yardım isteyerek bunu yazılı olarak da Milletvekillerimize vermiş idi.

Milletvekillerimizin Tahir Gayret'in Nakliyeci Esnafı için istemiş olduğu araç muayene konusu Torba Yasaya eklenerek araç muayenesini zamanında yaptırmamış olanlar, 31 Aralık 2014'e kadar araç muayenesini yaptırırsa aylık % 5 ceza yerine kanunun yayımlandığı tarihe kadar enflasyon farkını; yayımı izleyen aylarda ise aylık % 1 farkı ödeyecek. Bakanlar Kurulu, bu süreyi 30 Haziran 2015'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Yüksek miktarda olan araç muayene gecikmeleri Nakliyeci Esnafını bir nebze olsun rahatlatarak araçlarını muayene yaptırarak sağlıklı bir şekilde Trafiğe çıkabilecekler.

Araç Muayeneleri ile ilgili Torba Yasaya ilave yapılmasından dolayı Bolu Milletvekillerimiz Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü'ye teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.