Türkiye genelinde başlatılan ‘İyilik Atkısı’ isimli projeye dahil olan Mehmet Zeliha Güzelce İlkokulu öğretmenleri Nejla Soyaydın, Fatma Çalışkan ve Mine Başaran öğrencileriyle birlikte farkındalık yaratmak ve paylaşma, yardımlaşma, iyilik yapma bilincini oluşturmak için ‘Askıda Ekmek’ projesini uygulamaya başladı. Bu uygulama dahilinde Öz Başak Ekmek Fırını ve Bereket Ekmek Fırını ile anlaşan öğretmenler herkesi bağış yapmaya davet ediyor. ‘Yeri, zamanı ve yaşı yok! Paylaşmaktır hayat’ sloganıyla yola çıkan öğrenciler ise ilk bağışlarını kendileri yaptı.

Projeye destek olmak için fırına gittiğinizde para üstünü almayarak askıda ekmek kumbaralarına bağışta bulunabilirsiniz ya da ekstra gönlünüzden kopan miktarı bırakabilirsiniz. İhtiyacı olanlar da sizlerin bağışlarıyla buralardan ücretsiz ekmek alabilmekte. Projenin sadece ramazan ayı için değil sürekli olarak uygulanacağı belirtildi.

Mehmet Zeliha Güzelce İlkokulu anasınıfı öğretmen ve öğrencileri sadece bununla da kalmayarak ‘İyilik atkısı’ projesi dahilinde yaptıkları ikinci uygulama ise ‘Sokak hayvanlarını besliyorum’. Öğrenciler kapılarının önüne artan yemekleri ve şu kapları koyarak bu sayede sokak hayvanlarını beslemekte, hayvanları koruma ve sevme bilinci oluşturulmaktadır.

Bu güzel projeye dahil olan öğrenci ve öğretmenler mutlu olduklarını belirterek, herkesi katılmaya davet ettiler. Unutmayalım ki ‘Hayat paylaşınca güzel.’