Bolu Belediyesi öncülüğünde bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Mutfak Günleri, 3 gün boyunca yerli yabancı 400 yarışmacının kıyasıya geçen yarışı sonrasında sona erdi. Üçüncü günün sonunda gerçekleştirilen gala yemeği ve ödül töreninde dereceye giren şefler ödüllerini aldı.

Bolu Highway Live Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Eşi Güler Yılmaz, Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Eşi Solmaz Baysal, YEPAD Başkanı Sadullah Önal ve Dernek Yönetimi, daire müdürleri, dünyanın çeşitli ülkelerinden jüri olarak gelen usta şefler, genç şefler ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreninde ilk olarak Bolu Belediye Bandosu kısa bir konser verdi. Konser sonunda salondakiler tarafından büyük alkış alan bando ekibi protokol üyeleri ile fotoğraf çektirdi. Daha sonra yurt dışından jüri üyeliği için ilimize gelen usta şeflere Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından plaket ve ödülleri takdim edildi. Programın devamında 3 gün süren yarışmada ödüle layık görülenler ödüllerini aldı. Liseler arası ve üniversiteler arası yarışmalarda birinci olarak altın madalyayı alan ekiplerin sevinci geceye renk kattı. A. Haktan Yamantürk