Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Bolu Aşçılık Şampiyonası bu yıl 1. Bolu Uluslararası Mutfak Günleri adı altında devam edecek. Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) tarafından gerçekleştirilecek mutfak günleri etkinliği, Saudi Arabian Chefs Table Wacs, Dünya Aşçılar Birliği Afrika Başkanlığı'nın katılımı ile Öztiryakiler'in ve Nestle Professional Türkiye'nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek.

Yarışmaya 16 ülkeden jüri, 6 ülkeden de yarışmacılar katılacak. Wacss Afrika Başkanı Mr. Thomas Andreas Gugler'in jüri başkanlığını yapacağı yarışma 3 – 4 - 5 Nisan tarihlerinde Bolu'da yapılacak. 13 kategoriden oluşacak olan yarışmada bir de engelliler için kategori olacak.

Konu ile ilgili ortak bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Aşçılığın doğduğu topraklar olan Bolu'da böylesi bir yarışmaya ihtiyaç vardı. Belediye ve dernek olarak geçtiğimiz yıl Bolu Aşçılar Şampiyonasını organize ettik. Bu yıl ise Suudi Arabistan, Almanya, Slovakya, Rusya, Fransa, Dubai, Yunanistan, Filipinler, Mısır ve Filistin'in yer alacağı, ülkemizin seçkin şeflerinin, turizm otelcilik meslek liseleri ve üniversitelerin gastronomi bölümlerinin yer alacağı bir yarışma olacak” dedi. (Haber Merkezi)