Bolu'da faaliyet gösteren inşaat firmaları, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldi. Sektörün durumunun ve sorunlarının ele alındığı toplantıda ön plana çıkan husus çimento ve beton fiyatları oldu.
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Bolu TSO Başkanı Türker Ateş'in başkanlığında yapılan toplantıya İlimizde faaliyet gösteren 100'ü aşkın inşaat firmasının yetkili ve temsilcisi katıldı. Salonunun tamamen dolduğu toplantıda, inşaat sektörünün bu şekilde birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin önemine değinen TSO Başkanı Türker Ateş, sektörün talep ve önceliklerinin karşılanması sürecinde, Oda olarak kendilerinin de ilgili kurum ve mercilerle temas kurulması noktasında sektöre destek sağlayacaklarını ifade etti.
Toplantıya katılan inşaat firmalarının dile getirdikleri hususlar arasında ise ön plana çıkan konu Bolu'da uygulanmakta olan çimento ve beton fiyatlarının çevre illere kıyasla yüksek seyretmesi nedeniyle rekabet dezavantaj yaşandığının belirtilmesi oldu. İnşaat firmaları, Bolu'da çimento ve beton alanında üreticiler tarafından uygulanan fiyatların çevre iller ile aynı seviyeye gelmesi talebinde bulundu. Ayrıca sektörün talep ve beklentilerinin karşılanmasında güç ve etkinliğini artırmaya katkıda bulunmak için bir sivil toplum örgütü kurulması fikri de masaya yatırıldı.