Halkımızın mübarek Üç aylarını ve Regaip Kandilini kutlayan BTP Bolu Merkez İlçe Başkanı Mustafa Yağcı, 1 Mayıs İşçi Bayramı için yayınladığı kutlama mesajında, Tüm işçi ve emekçilerin haklarını verecek tek ekonomik sistem, dünyaya yön veren Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar BAŞ beye ait olan MEM'dir. Bunu hayata geçirecek tek hareket BTP'dir” dedi.
BTP Bolu Merkez İlçe Başkanı Mustafa Yağcı 1 Mayıs mesajında; ''Kapitalizmin hediyesi olan günlerden birini daha kutluyoruz. Milyonlarca insanın bir avuç insana hizmet etmesi üzerine kurulu kapitalist yaklaşım, insanlığa sunamadıklarını hak arama günlerine dönüştürmüştür. Yaradılıştan gelen ve insanlığı nedeniyle sahip olması gereken haklar, can, mal, namus ve yaşayabileceği bir vatan emniyeti ile din ve vicdan hürriyeti herkesin hakkıdır. Bunlardaki bir eksiklik, hak arama seferberliğine dönüşür. Günümüzde de bu yaşanmaktadır. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'na gelince o da, yine Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimizi ilân ettiği 1923 yılında ilk defa resmen kutlanmıştır ülkemizde. Ama bu günkü şekli ile değil. Her hareketinde olduğu gibi bu adımlarında da samimiyetini, çocuk ve gençlere sevgisini ve de emeğe saygısını gördüğümüz dünya lideri, medeniyetin evrensel boyutlarında ayak izlerini bırakırken, şimdiki yöneticiler ülkemizde bu izleri yok etme gayretkeşliğine düşmüşlerdir. Senelerdir Mayıs ayı garip bir şekilde başlar. Bayramların kutlanmasına meydanları yasaklamışlar, çocuk ve gençleri meydan savaşlarında düşman cephesi gibi görerek bilenmiş bir kin ve hırsla, güvenlik güçlerini tam teçhizat, zırhlı araçlarla etkisizleştirme eylemine girmişler, bunları yaparken de ‘güvenlik' gerekçesine sığınmışlardır” dedi.
Kendi dönemlerinde işçilere yönelik yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Yağcı, BTP iktidarında; Sosyal Devlet Projeleri çerçevesinde işçi ücretleri, insanca yaşayacağı bir gelir seviyesine yükseltilecek, asgari ücret 4.000 TL olacaktır. Ayrıca her işçi vatandaşlık maaşı alacaktır. Milli Ekonomi Modeli'ne göre işçiler sadece üretim için var olan, düşük ücrete mahkûm, hakları gasp edilecek bir kesim değildir. Ayrıca etkili bir tüketicidir de…”
BTP Bolu Merkez İlçe Başkanı Mustafa Yağcı, Milli Ekonomi Modeli sisteminde bir kişinin ilelebet işçi olmaya da mahkûm olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu: Proje mukabili sıfır faizli kredi imkânlarından yararlandırılarak işveren olmasına, daha çok kazanmasına olanak sağlanmaktadır. Çalışan kesimin düşük ücrete mahkûm edildiği bir ekonomide, hangi günü ve hangi meydanı kullanırsanız kullanın işçi hakkından bahsetmek hayalden öteye geçemez. 1 Mayıs günü BTP olarak, bizzat haksızlıkları ve sorunlarıyaşayan işçi-emekçi kardeşlerimize sesleniyoruz: İşçilerimiz haklarını, ancak tam istihdamın sağlandığı, sürekli büyümenin temin edildiği bir sistem olan Milli Ekonomi Modeli'nde adil bir gelir paylaşımı ile kazanabilir. Bu nedenle gerçek işçi bayramı ancak BTP iktidarında mümkün olacaktır. Gelin beraber olalım, işçiler haklarına kavuşsun” ifadelerini kullandı.