Akpınar Mahallesi Postacılar Sokak'ta Belediye tarafından yapılan sosyal tesis törenle açıldı. Törende konuşan mahalle muhtarı Mustafa Şengüleç, Başkan Yılmaz'ı övgü yağmuruna tuttu.
Bolu Belediyesi tarafından Akpınar Mahallesi Postacılar Sokak'ta yaptırılan sosyal tesis törenle açıldı. Açılış törenine Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, TSO Başkanı Emin Semercioğlu, S.S. Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Yoltaş, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çalışkan ve Akpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Şengüleç katıldı.
Törende konuşan Akpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Şengüleç, Başkan Yılmaz'ın başkan olduğu ilk gün verdiği sözü tuttuğunu söyleyerek, Akpınar Mahallesi'nin her yerinde Başkan Yılmaz'ın izleri olduğunu ifade etti. Şengüleç, Alaaddin Yılmaz Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra söylediği bir söz vardı. Ben kenar mahallelerden merkeze doğru çalışma başlatacağım” diye. Hala o sözü tutuyor. Birkaç ay sonra Başkanım beni aradı. Mahalleyi gezmemiz gerektiğini söyledi. Dolaştık. İlk yol açımı kaldırım yapımı ve şöyle baktığımız zaman yapılan çalışmalara teşekkür ediyorum. Abant İlköğretim Okulu Sayın Başkan'ın müdahale ettiğinde bakmamı söylediğinde köy okulu o kadar kötü olamazdı. Kız Meslek Lisesi ile de ilgili Başkanımızın çalışması oldu. Nereye bakarsanız Alaaddin Yılmaz'ın izleri var. Kendim ve mahallem adına teşekkür ediyorum. Akpınar Bolu'nun en eski, kurucu bir mahallesi. Mahalleler büyüdükçe 42 mahalle olduk şuan belediyenin işleri de genişledi. Başkanla dolaştığımızda tespit için Başkanımın aldığı kararları hayretle karşıladım. Biz seçilen insanların bir görevi vardır. Biz halka hizmeti Hakka hizmet bildik. İnsanız illa hatamız olacaktır. Ama bu hataları tartarken iyi tartmak lazım. Mutlaka eleştireceğiz ama insafsızca yapılan eleştiriler doğru değil, haksızlıktır. Biz hizmet için geldik, hizmet için yarışa devam edeceğiz” dedi.
“Daha önce Akpınar'a hiçbir şey yapılmadı”
Şengüleç sözlerinin sonunda açılış törenine katılan TSO Başkanı Emin Semercioğlu'nun Akpınar Mahallesi'nde yetişen bir büyüğü olduğunu belirterek kendini şanslı hissettiğini söyledi. Törende konuşan BTSO Başkanı Emin Semercioğlu, Akpınar Mahallesinin değişime başladığı ilk dönem Başkanımın dönemidir. Daha önce buraya hiçbir şey yapılmadı. Çalışmaların devamını görüyoruz ve daha iyi şekilde yansımasını diliyorum. Mahallelerin güzelleşmesi Bolu'nun güzelleşmesi demektir. Bolu'nun en eski mahallelerinden bir tanesi Akpınar. Bolu'da yaşayan olarak bize bir görev düştüğü zaman hiçbir zaman kaçmayız. Başkanım da bir istekte bulunduğunda gücümüz yettiği kadar destek verdik bundan sonra da devam edeceğiz destek vermeye. Çünkü biz Bolu'da yaşıyoruz. Buradaki insanlar mutlu görmek bizim de mutluluğumuzu arttırır”
“AKPINAR'IN İNSANALARI ŞEHRE SAYGILI”
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yaptığı konuşmada Akpınar'da yaşayan insanların kente saygılı insanlar olduğunu belirterek, Buradaki insanlar benim en çok hayran olduğum insanlar. Ekonomik yapısı itibariyle belki daha az geliri olan insanlar burada. Bolu'nun zenginleri buradan çıkmış ama buradan ayrılmışlar. Ama burada kalanlar ekonomik açıdan biraz daha zayıf olan insanlarımız. Kalanlarında eğitim düzeyleri çok yüksek olmayabilir burada. Ama şunu gördüm bunu. Sabahları burada dolaştığımda bayanların kendi evlerini süpürdüğünü ve topladıkları kirlilikleri de bir tenekeye doldurduklarını burada görmüşümdür. Şehre saygı duygusunun sahip olduğu mahallenin burası olduğunu ifade edebiliriz. Dolayısıyla en güzel insanlar burada yaşıyor. Diğer taraftaki insanlar daha okumuş yazmış belki ekonomisi daha yüksek ama çöpü dışarı atıyor. Ve diyor ki belediyenin işi ne toplasın diyor. Buradaki in