MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan, kurum isimlerinin başında yer alan ‘T.C.' yazısının kaldırılmasına tepki göstererek Türk Milliyetçileri olarak, Türkiye Cumhuriyetine karşı yürütülen bu ihanet projesinin karşısındayız” dedi.
“Türkün öz vatanı Türkiye Cumhuriyetinde Türkleri, Türkçeyi, Atatürk'ü asla yok edemeyeceksiniz” ifadesini kullanan Mustafa Ramazan AK Parti Hükümeti'ni çok sert bir dille eleştirdi.
Mustafa Ramazan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında değişikliğe gidilmiştir. Kurum birimlere gönderilen yazıda, tabelaların yeniden düzenlenmesini istenmiş ve sağlık kuruluşlarının tabelalarında Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresi yer almayacağı bildirilmiştir.
Daha sonra Balıkesir valiliği TC Balıkesir Valiliği” tabelasını Valilik olarak değiştirmiştir.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Uşak'ta gerçekleştireceği bir dizi açılış için hazırlanan afişlerden de Atatürk ismini çıkarttığı haberleri basına yansımıştır.
Son olarak; bugün ilimizde, bir Devlet Bankasının bankamatiğinden TC ibaresinin kaldırıldığı haberi yerel basına yansımıştır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde kasabasından köyüne, mezrasından beldesine vatandaşlarına hizmet veren bu kurumun tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti'nin kısalması olan "T.C." ibaresinin kaldırılması düşündürücü ve üzücüdür."
Dağdan taştan Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısını kaldıranların, İlkokul öğrencilerinin ve bizimde andımızda her sabah söylediği Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden rahatsız olanların, Yeni Anayasanın oluşturulmasıyla pekiştirilmek istenen, Türklük”, Türkçe” ve Türkiye Cumhuriyeti” isimlerinden duydukları rahatsızlık, son günlerde birbiri ardına gelişen açıklama ve uygulamalarla AKP'nin asıl kavgasının Türklük, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'le olduğu kanaatini uyandırmaktadır.
Sosyal medyada gelişen, üyelik isimlerin başına TC ibaresinin konması eylemine, MHP Milletvekillerinin, Ülkü Ocaklarının başlattığı kampanya çerçevesinde İl başkanı olarak ben ve arkadaşlarımda katılmış durumdayız.
Türkün öz vatanı Türkiye Cumhuriyetinde Türkleri, Türkçeyi, Atatürk'ü asla yok edemeyeceksiniz.
Türk Milliyetçileri olarak, Türkiye Cumhuriyetine karşı yürütülen bu ihanet projesinin karşısındayız. Ne Mutlu Türküm diyene.”