Hükümetin İmralı ile müzakere halinde olmasının yankıları devam ediyor. MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan'da hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Ramazan yaptığı açıklama ile hükümetin İmralı müzakeresini değerlendirdi. Başbakan'a çeşitli sorular soran Ramazan, Sayın Başbakan, 22 Ağustos 2010 günü Kayseri Cumhuriyet Meydanındaki konuşmasında Sizin ABD ve küresel güçlerin yönlendirmesiyle, Türk devleti ve Türk milleti üzerinde bir hesabınız mı var? Unutmayın ki yüce Allah'ın da bir hesabı vardır ve bu hesap kesindir. Hesabınız ters dönecektir” dedi.
Ramazan'ın açıklaması şu şekilde; ‘Bizim PKK ile bir araya geldiğimizi söyleyenler şerefsizdir, bu alçakça iftirayı yapanlar bunun hesabını her yerde vereceklerdir, bizim felsefemizde anlayışımızda böyle bir şey olmaz. Şunu bilin ki; Tayyip Erdoğan'ın başında bulunduğu iktidar hiçbir zaman terör örgütüyle masaya oturmaz' demişti. Bir gün sonra 23 Ağustos 2010'da katıldığı bir TV programında bir gün önceki lafını inkar edercesine İmralı'yla görüşmeleri kabul etmiş ve ‘hükümet olarak biz görüşmüyoruz, devletin istihbarat örgütleri görüşüyor' demişti. Ne ilginçtir ki bu TV programından iki gün sonra İstanbul'daki bir mitingde, Milliyetçi Hareket Partisi'ni ve lideri Devlet Bahçeli'yi suçlayarak ‘Terörist başıyla masaya oturduğumuzu ispat edemezseniz şerefsizsiniz' demişti. Buradan soruyorum. Sayın Başbakan; devleti kim yönetmektedir? MİT müsteşarı kimin adamıdır, ona görüşme emrini veren kimdir? Bu durumda şerefsiz olan kim olmaktadır? Daha dün, teröristlerle kucaklaşan BDP'lilerin dokunulmazlıklarını kaldıracağım diyerek, Türk milletinin ağzına bir parmak bal çalan Erdoğan, bu sözünü unutmuş ve asker, polis, vatandaş 30 bin kişinin katili terörist başı ile müzakere emrini vermiştir. Bundan sonraki aşama, terörist başını önce ev hapsine, sonra meclise daha sonrada sözde Kürdistan'a başkan mı yapmaktır? Teröristleri gizli tanık yaparak devletin genelkurmay başkanını, terör örgütü kurmaktan hapse atacaksın, terörist başıyla müzakere yapıp teröre taviz vereceksin. Sizin Türk milletiyle, Türkçe ile mücadeleniz, Türk düşmanlarının amaçlarına hizmet etmeniz demektir. Sizin ABD ve küresel güçlerin yönlendirmesiyle, Türk devleti ve Türk milleti üzerinde bir hesabınız mı var? Unutmayın ki yüce Allah'ın da bir hesabı vardır ve bu hesap kesindir. Dün AKP'ye iktidar mührünü veren Türk milleti zamanı geldiğinde bunu geri almayı ve hesabını sormayı da bilecektir. MHP olarak milletimizin adına bunun takipçisi olacağız.”