Akil İnsanlar Heyeti tarafından dün kentimizde gerçekleştirilen toplantı ve çeşitli görüşmelere MHP İL Başkanı Mustafa Ramazan'dan sert tepki geldi. Akil heyetin halkın içine giremediğini belirten İl Başkanı Ramazan, Halktan korkan, halktan kaçan bu insanlar, AKP'nin baskısına boyun eğmiş bir takım STK temsilcilerine neyi anlatacaktır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Ramazan, dün Gazelle Otel ve Yumrukaya Köyü'nde çözüm sürecine destek isteyen Akil İnsanlar Heyeti'ne sert tepki gösterdi. Akil insanların akıllarını kiraya vermeyeceğini belirten İl Başkanı Ramazan, AKP tarafından görevlendirilen ve adına akil insanlar denilen kişiler büyük bir ihanet projesinin piyonlarıdır. Akil insan, aklı bilgisi ve tecrübesiyle kendisine danışılan, bilgili olduğu konuda fikrini söyleyen insan demektir. Akil insan aklını kiraya vermez. Akil insan bir siyasi partinin fikrini millete anlatarak, ikna etmeye çalışan insan değildir. AKP BDP ve PKK üçlemesinin halktan rağbet görmeyen ihanet projesini halka cazip göstermek için, arabesk sanatçılarını, güzel kadınları ve popüler isimlerin bir araya geldiği bir kalabalıktan başka bir şey değildir” dedi.
Akil İnsan Heyeti'nin toplam sayısına da dikkat çeken Ramazan, Sayısını İmralı canisinin doğum yeri olan Şanlıurfa'dan alan bu 63 kişi boşu boşuna ülkeyi gezmekte abesle iştigal etmektedirler. Çünkü, ülkenin bölünmesini kimseye izah etmeleri mümkün değildir. Bu hususta milletimiz çok hassastır ve büyük infial içindedir. Onları gördüklerinde söyleyecekleri çok şey vardır. Başbakan Erdoğan, İmralı canisi ve PKK arasındaki yoğun pazarlıklarla; akademisyenlerden, sanatçılardan, medyadan, sivil toplum kuruluşlarından, iş dünyasından alınan temsilcilerle bir araya gelen 63 kişi milletimizi PKK tezlerine ikna etmek üzere görevlendirilmiş, çözüm süreci isimli çözülme ve çöküş projesini anlatmaya memur edilmişlerdir. Türk milletinin ihanete kanması, yıkıma ikna olması ve vatanın parçalanmasına onay vermesi hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir hayaldir” ifadelerini kullandı.
“Halktan korkan, halktan kaçan bu insanlar…”
Akil İnsanlar Heyeti'nin Bolu'da gerçekleştirdiği toplantıyada değinen İl Başkanı Ramazan, Dün Bolu'da bir kovalamaca yaşanmış, akil denilen bu kişiler hem halktan hem basından köşe bucak saklanarak büyük bir gizlilik içinde Gazelle Otele sığınmışlardır. Bunları halktan bu kadar korkutan nedir? Önce kendileri ve onları kaçıran saklayan ve büyük güvenlik önlemleriyle koruyanlar bunu açıklamalıdır. Halktan korkan, halktan kaçan bu insanlar, AKP'nin baskısına boyun eğmiş bir takım STK temsilcilerine neyi anlatacaktır” dedi.
Akil İnsanlar heyetinin terörist başı Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine kurulduğunu belirten Ramazan, Hükümet'in ‘Akil İnsan' olarak belirlediği isimlerden biri olan Zübeyde Teker'in, BDP'ye danışarak izin aldıktan sonra bu görevi kabul ettiğini itiraf etmiştir. Teker, Kürt Halk Önderi” şeklinde bahsettiği teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Akil İnsanlar Komisyonu'nu 1999 yılından bu yana dile getirdiğini ifade etmiştir. Yani Akil İnsanlar” heyetini kurduran Abdullah ÖCALAN'dır. PKK'nın cezaevindeki teröristler için iadeyi itibar ve tazminat italepleri olduğunu, seçim barajının düşürülmesini istediğini, genel af istediğini söylemektedir. Yani PKK'nın bu taleplerni gerçekleştirmeden geri çekilmesinin söz konusu olmadığını söylemiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, milli ve manevi değerleri korumaya, milli birlik ve bütünlüğü muhafaza etmeye azimli kararlıdır. Büyük Türk Milletinin teminatı olarak, bu uğurda her türlü fedakârlığı yapmaktan da geri kalmayacaktır” diye konuştu.