İstanbul Taksim Gezi Parkı ile ilgili yurtta yaşanan olaylara değinen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Ramazan; Başta Sayın Başbakan olmak üzere, İçişleri Bakanının siyasi bakışları, İstanbulu idare eden yöneticilerin siyasi etki altında kalmaları, devletin vatandaşı ile devletin polisi karşı karşıya gelmesine ve çok kötü görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur” dedi. Ramazan ayrıca, olayların hiçbir aşamasında içinde olmadıklarını ve olayları kınadıklarını belirterek, halkı ve emniyet güçlerini sağduyuya çağırdı.
“OLAYLAR 6 GÜN İÇİNDE BÜYÜMÜŞ”
Olayların büyümesinde adli mercilerin kararlarını 15 ay gibi bir sürede vermesinin neden olduğunu belirten HP İl Başkanı Mustafa Ramazan, Topçu kışlasının yapımı için 27 Mayıs gecesi başlayan gezi parkındaki inşaat çalışmalarına 50 kişilik bir grubun müdahalesi ile başlayan olaylar 6 gün içinde büyümüş ve maalesef bütün ülkede infial uyandıracak bir konuma gelmiştir. İstanbul ö.bölge İdare Mahkemesinin gezi parkındaki çalışmaların iptali ile ilgili başvuruyu 15 ay bekletmesi, olayların başlamasından 4 gün sonra geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı vermesi adaletin gecikmesine, olayların büyümesine neden olmuştur. 31 Mayıs günü verilen iptal kararma rağmen, ertesi gün saat 15.45'e kadar gezi parkının korunması için göstericilere orantısız güç ve şiddet kullanarak müdahaleye devam edilmesini, Devleti yönetenlerin böylesine bir vurdumduymazlık ve zaaf içinde olmalarını anlamak mümkün değildir” dedi.
“GÖRÜNTÜLERİN SORUMLULARI SİYASİLER VE İDARECİLERDİR”
Gezi Parkı olaylarında yaşananların siyasilerin ve idarecilerin tutumlarından kaynaklandığını belirten İl Başkanı Ramazan, Başta Sayın Başbakan olmak üzere, İçişleri Bakanının siyasi bakışları, İstanbul'u idare eden yöneticilerin siyasi etki altında kalmaları, devletin vatandaşı ile devletin polisi karşı karşıya gelmesine ve çok kötü görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Temel görevi ülkenin güvenliğini sağlamak, suçları önlemek ve olayları açığa kavuşturmak olan Polisimiz 35 saat süreyle aç-susuz uykusuz bir halde göstericilerin üzerine sürülmüş, canını malını kendine emanet eden ve huzurunu sağlamakla yükümlü olduğu vatandaşı ile karşı karşıya getirilmiştir” ifadelerini kullandı.
“MİLLETTEN OKKALI BİR ŞAMARI ÇOKTAN HAK ETMİŞTİR”
Ellerinde Türk Bayrağı bulunan gençlere yapılanları yadırgamadıklarını belirten Ramazan, Eli kanlı teröristlerin ellerini kollarını sallayarak ülkeye girip çıkmalarına göz yumanların, sınırlarınızı delik deşik edilmesine, şehirlerimizin bombalanmasına seyirci kalanların,
Katil Apo'yu muhatap alarak ülkeyi eyaletlere bölmek için anlaşmalar yapanların,
mübarek şehitlerimizi mezarlarında bile rahat bırakmayıp kemiklerini sızlatanların, ellerinden Türk bayraklarıyla eylem yapan gençlere gaz bombası, tazyikli su ve cop layık görmelerini, orantısız güç kullanılmasını emretmelerini yadırgamıyoruz. Güçlerini milletten aldıkları % 50 oydan aldığını söyleyen bu iktidar, milletten okkalı bir şamarı çoktan hak etmiştir” dedi.
“HALKIMIZI VE EMNİYET GÜÇLERİMİZİ SAĞDUYUYA ÇAĞIRIYORUZ”
MHP olarak yaşanan olayların içerisinde yer almadıklarını belirten Ramazan, MHP olarak ülkemizi karıştırmak isteyen iç ve dış mihrakların ekmeğine yağ süren, hiçbir aşamasında içinde olmadığımız olayları kınıyor, halkımızı ve emniyet güçlerimizi sağduyuya çağırıyoruz” diye konuştu.