Bolu Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ikinci oturumunda belediye yönetimi tarafından Hazineye devredilme istenen camiler damgasını vurdu. Konuyla ilgili CHP gurubunun görüşünü açıklayan Mustafa Aksoy, Belediye'nin borcuna karşılık, vatandaşın yaptırdığı camilerin Hazineye satılmasına onay vermiyoruz” dedi. CHP grubunun camileri siyasete alet ettiğini belirten Başkan Yılmaz ise geçmişe atıfta bulunarak, Devlet isterse camileri satar! Geçmişte camileri kimlerin kapattığını da biliyoruz. Biz camileri Hazineye, onlarda Diyanet İşlerine devredecek” diye konuştu.

Haber: Hakan Aydın

Bolu Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ikinci oturumunda söz düellosu yaşandı. Meclisin gündeminde yer alan Bolu Belediyesi'ne ait 12 adet taşınmazın Amme Alacaklarına Kanunun ilgili maddesine göre Vergi Dairesine olan borçlara karşılık Hazineye devri gündeme geldi.

CHP gurubu adına söz alan Mustafa Aksoy, köylerin mahalle olma sürecinden sonra Bolu Belediyesi'ne devredilen başta cami alanları olmak üzere, okul, anaokulu ve spor kompleksinin Hazineye devrine karşı olduklarını belirtti.

“CAMİLER, BORCA KARŞI SATILAMAZ!”

Aksoy yaptığı açıklamada, Köylerin mahalle olma sürecinde, belediyeye devredilen camilerin, Bolu Belediyesi'nin Vergi Dairesi'ne olan borçlarına karşılık Hazineye devredilmesi doğru değildir. Köydeki vatandaş, köyüne yardım alarak yaptığı camileri, Bolu Belediyesi'nin borcuna karşılık satılmasını anlamıyoruz. Camiler, Bolu Belediyesi'nin borcuna karşılık Hazineye verilemez. CHP olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Yarın belediyenin borcuna karşılık mezarlıklar hatta belediye binası da satılmak istenebilir. Bunun önünü açmak olarak bu uygulamayı gördüğümüz için kabul etmiyoruz” dedi.

“CAMİLERİ KİMLERİN KAPATTIĞINI BİLİYORUZ”

CHP'den gelen eleştirilere sinirlenen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, CHP'nin geçmişine gönderme yapmayı ihmal etmedi. Camilerin polemik konusu yapılmasının doğru olmadığını belirten başkan Yılmaz, Vatandaşı doğru bilgilendirelim. Camiler satılmıyor. Buralar arazidir. Belediyeye ait arazilerin, hazineye aktarılmasıdır. Zaten bu arazileri cami, okul, spor alanı gibi Hazine kullanıyor. Cami yerinde duruyor. Yapılan her şeye hayır diyerek ve konuyu saptırarak siyaset yapmayın. Camileri devlet isterse satar. Geçmişte camilerin kimlerin döneminde kapatıldığını da biliyoruz. Ama İmar paftalarında bu araziler cami arsası, okul alanı olarak geçiyor. Yarın Hazine bu arazileri kullanım alanı dışında satmaya kalkarsa, inşaat için belediyeden izin almak zorunda. Bizde vermeyiz. Ama buraları para karşılığı satıyormuşuz gibi lanse etmek doğru değil. CHP gurubu artık bu yapıyı değiştirmeli, bana kalırsa yeni bir sözcü bulmalıdır. Değiştirmezseniz de kendiniz bilirsiniz” diye konuştu.

Yapılan görüşmeler sonrası 12 cami arsası, 1 adet anaokul, 1 adet ilköğretim okulu ve Karaçayır'da 20 dönümlük spor kompleksinin AKP ve MHP Meclis üyesinin oyuyla Hazineye devrine onay verildi. CHP Gurubu karara olumsuz oy kullandı.