Yerli ve yabancı işadamlarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını, bu anlamda da çalışmalara hızlı şekilde başladıklarını ifade eden MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Eyüp Uzun, 800 metrekarelik tam donanımlı hizmet binası ile Bolu'da ilk aşamada 100 üyeye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bolu'da 3 ay önce kuruluşunu gerçekleştirerek ilimizdeki orta ve küçük ölçekli yatırımcılara ulaşmayı hedefleyen MÜSİAD Bolu Yönetim Kurulu ilk kez basının karşısına geçti. Bolu'da kurulduktan sonra hızlı şekilde çalışmalarına başlayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ilk kez basının karşısına geçti. D-100 Karayolu önünde 800 metrekarelik bir kapalı alanda çalışma yapmaya başlayan ve 3 ayda 47 üyeye ulaşan MÜSİAD, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları aktardı. Basın toplantısına MÜSİAD Bolu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Uzun ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cihan Karagöz, Abdullah Abat, Tuncay Atlıkan, Erkan Bozacı, Davut Uzun ve Burak Balaban katıldı.

Bolu'daki tüm esnaf ve küçük ölçekli ticari kuruluşlara ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Eyüp Uzun, Bolu MÜSİAD olarak çalışmalarımıza 3 ay önce başladık. Merkezimizin vizyon, misyon ve hedefleri doğrultusunda ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Bolu'ya yakışan azmimizi, hayallerimizi somutlaştırabileceğimiz bir çatı oluşturmak isteği ile yola çıktık. 800 metrekarelik tam donanımlı bir binada toplantı salonları, çalışma alanları ve iddialı faaliyetlerimizle hem Bolu iş dünyasını bir araya getirecek hem de yepyeni ufuklara yelken açacağız. Böylesine güçlü bir zincire yeni eklenen bir halka ve büyük MÜSİAD ailesi olarak, ülkemize ve ilimize duyduğumuz sevgi ve sorumluluğumuzun bir gereği olarak, Türkiye'miz ve Bolu'muz için söyleyecek sözümüz, hayata geçirecek projelerimiz var. Şu an itibariyle örgütlenme çalışmalarını tamamladık ve hiç kaybetmeden kentimizin gelecek planları doğrultusunda üretim, gelişim ve istihdam yaratacak projeleri yürütmek ve daha fazla katma değer üretmek için çalışmalarımıza başladık” dedi.

“HEDEF İLK AŞAMADA 100 ÜYE”

3 aylık bir şube olarak 47 üyeye ulaştıklarını ve hedeflerinin 100 üyeye ulaşmak olduğunu belirten Eyüp Uzun, MÜSİAD Türkiye'de 8 bin üyesi olan, dünyada 60 ülkede bulunan bir kuruluş. Amacımız Bolu esnafının da dünyaya açılmasını sağlamaktır. Fuarlarla, toplantılarla bunu yapacağız. Dünyanın en büyük üçüncü ticari fuarını MÜSİAD düzenliyor. Bu fuarda Bolu'daki küçük ve orta ölçekli işletmelerin d eyer almasını sağlayacağız. Toplam 100 üye hedefliyoruz. 100'den sonra biraz duraklama yapacağız. Amacımız 100 üyeye öncelikle sağlıklı şekilde hizmet vermek” dedi.

“YERLİ VE YABANCI İŞADAMLARI BİR ARAYA GELECEK”

Eyüp Uzun; MÜSİAD'ın yatırımcılara ne kazandıracağı şeklindeki soruya ise MÜSİAD aslında bir şey vermez. MÜSİAD'dan alınır. Dünya çapında 12 program var. MÜSİAD bu programlar çerçevesinde iki ülkedeki işadamlarını bir araya getirir. Bunu sektörel kurullar vasıtasıyla örneğin gıda, tekstil gibi sektörlere ayırır. Sonrasında da iki ülkenin işadamlarının bir araya gelmesini temin eder. Burada müteşebbislik devreye girecektir. Dolayısıyla MÜSİAD yerli ve yabancı işadamlarını bir araya getiren bir kurumdur. Bolu Şubesi olarak da üye kayıtlarımız ve ilçe ziyaretlerimiz hala devam ediyor. Resmi açılışımızı henüz gerçekleştirmedik ama şu an faaliyetlerimiz devam ediyor” diye konuştu.