MHP Belediye Meclisi üyesi adaylarından gündeme dair sert açıklamalar geldi. Basının karşısına geçen Murat Yapıcı ve Çetin Yardemir, İl Başkanı Mehmet Aydın ile birlikte iktidarı ve gündemdeki gelişmeleri eleştirdi. Biz bugüne kadar tarihimizde, hayatımızda geldiğimiz noktada hiç kıvırmadık” diyen Yapıcı, AK Parti Belediye Başkanı'nın icraatları, cemaatin oylarının nereye gideceği ve AK Parti saflarına geçen Hüseyin İka hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yapıcı Başbakan'ın tutumundan bunalmış birçok kişi de bize oy veriyor. Cemaat de bunlardan biri. Bizler tertemiz geliyoruz. Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına alan bir Genel Başkan'ın çatısı altında olmak Türk Milliyetçileri için bir züldür. Türk milliyetçisi, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını iddia eden bir Başbakan'ın olduğu yerde olmaz” dedi.
MHP'nin kontenjan listesinden Belediye Meclis üyesi adayı olan Murat yapıcı, diğer kontenjan adayı Çetin Yardemir ve İl Başkanı Mehmet Aydın ile birlikte basının karşısına geçti.
MHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat yapıcı, Bolu'da faaliyete başlayan BDP'nin batı yapılanması olan HDP (Halkların Demokratik Partisi)'nin faaliyetlerini sadece eleştirebileceklerini belirterek bunu engelleyecek olan kesimin yasal uygulayıcılar olduğunu ifade etti.
HDP'NİN BOLU YAPILANMASI
"MHP olarak bizim demokrasi ve yasalar içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin hakim ve savcıları gözetiminde Meclisi'n gözetiminde hukuk içindeki bir çalışmaya söyleyebileceğimiz sadece eleştirmek olur. Yollarını, yöntemlerini, fikirlerini beğenmediğimizi söyleriz. Ama yasa içerinde olup olmadıklarını, yasal olup olmadıklarını biz hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız. Şuan siyasilerin yaptığı gibi işimize geldiği zaman değil. Biz herkes için adalet, herkes için hukuk, herkes için özgürlük diyeceğiz ama yasaları kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyeceğiz. Bunu müsaade etmeyecek olan da biz söyleyeceğiz ama yasal uygulayıcılar, kanun uygulayıcılar tarafından engellenecek”
“CEMAAT DE BİZE OY VERECEK”
Seçimlerde cemaatin oylarına kapılarının açık olduğuna işaret eden Yapıcı, Başbakan'ın tutumundan bunalmış bir çok kişi de bize oy veriyor. Cemaat de bunlardan biri. Onlar da bize oy verecekler” dedi. Yapıcı Biz hiç kimseyi şuaraya bağlı, buraya bağlı, şu partiden, şu cemaatten, şu kökenden demeden herkesi kucaklıyoruz. Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i, Laz'ı hepsi bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde Türk Milletinin aziz evlatlarıdır. Biz herkese hizmet için geliyoruz. Bizim, birilerine düşman olmak gibi bir derdimiz yok, düşman yaratmak gibi bir derdimiz yok. Bunu Sayın Başbakan yapıyor. Herkese düşman oluyor, herkesi hain ilan ediyor. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz herkesi kucaklıyoruz. Bir şartımız var. Vatana ihanet içinde olmayacak. T.C Devleti'nin yasalarına uygun hareket edecek, şeffaf olacak, kurumları şeffaf olacak, devletin denetlemesine tabi olacak. Buna uyan herkes bu cemaat olur, şu olur, bu olur hiçbiriyle bizim derdimiz olmaz. Zaten aklıselim insanlar bu cemaatti, AKP'ydi, CHP'ydi falan değil bakıyorlar görüyorlar AKP'nin Belediye Başkan Adayını görüyorlar, diğer adaylarını görüyorlar, çalışmaları görüyorlar. Dolayısıyla sadece cemaatten değil, biz AKP'den de oy istiyoruz, CHP'den de oy istiyoruz. CHP'de de rahatsız olan arkadaşlarımızı var. Milliyetçi, Atatürk'ten ayna bu ülkeyi sevenler onlar da bizi destekliyor. AKP içinde bunalmış, AKP'ye üye olmuş oy vermiş ama artık bu olanlardan bunalmış, Başbakan'ın tutumundan bunalmış bir çok kişi de bize oy veriyor. Cemaat de bunlardan biri. Onlar da bize oy verecekler” diye konuştu.