Uluslararası Murat Canbaş Artistik cimnastik turnuvası düzenlendi. Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan ve Yunanistan'dan da toplam 28 erkek 28 kız olmak üzere Küçük ve Yıldız kategorilerinde 56 cimnastikçi turnuvaya katıldı. Türkiye'yi takımlar sıralamada birinciliğe taşıdı. Turnuvada Bulgaristan ikinci, Yunanistan takımı ise üçüncü oldu.
Milli sporcumuz rahmetli Murat Canbaş'ın adının verildiği organizasyondaTürkiye'den, Bulgaristan'dan ve Yunanistan'dan Küçük ve Yıldız kategorilerinde sporcular mücadele etti. Ülkemiz turnuvada takımlar sıralamasında birinciliğİ kazandı. Turnuvada Bulgaristan ikinci, Yunanistan takımı ise üçüncü oldu. Ödül töreninden önce Murat Canbaş'ın hayatının anlatıldığı slayt gösterisini izleyen katılımcılar ve küçük sporcular duygu dolu anlar yaşadı.
Programa Belediye Başkan Vekili Necip Çarıkçı'da katıldı. Ödül töreni sırasında Milli sporcunun Babası Turgut Canbaş ve Annesi Hatice Canbaş gözyaşlarına hakim olamadı. Turgut Canbaş, Murat aramızdan 20 yıl önce ayrıldı. Acımız hala sıcak. Murat yaşarken, hem de öldüğünde kendisini unutturmayacak anılar bıraktı. Onunla gurur duyuyoruz. Bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Küçük cimnastikçiler inşallah Murat abileri gibi yıldız bir sporcu olurlar” dedi.
Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen; Bolu'da ilk defa yapılan Uluslararası turnuvanın adı ‘Murat Canbaş' adına yapıldı. Bu bir ilk, ben arzu ediyorum ki bu sene 2-3 ülkeyle başlayan organizasyon, yıllar sonra 10 ve 15'lere gelecek. Bolu'da yapılacak olan büyük salonla belki de bu yarışmanın adı ‘Murat Canbaş Dünya Kupası' haline gelecek. Bizim adımıza bu bir başlangıç çok önemli. Bolu'ya mal olmuş bir sporcunun adı inşallah büyük bir organizasyonla Dünya Cimnastik arenasında hep yad edilir” diye konuştu.