Vietnam'da eşinden boşandıktan sonra sınır dışı edilen ve iki çocuğuna kavuşabilmek için mücadele veren, çocuklarına kavuşmak için Ankara'ya yürüyen Mudurnulu baba Murat Kaymakçıoğlu'nun artık yüzü gülüyor. Diplomatik engeller aşılınca çaresiz baba Vietnam'dan gelecek çocuklarını memleketi Mudurnu'da ilk kez ağırlayacağı günü bekliyor.

O'nun hikayesi, Türkiye'den Vietnam'a uzanan ilginç bir yaşam hikâyesi. Evliliği için Türkiye'deki yaşantısını, iş hayatını bir kenara bırakıp Vietnam'a yerleşen Murat Kaymakçıoğlu, sınır dışı edildikten sonra bir kez gördüğü evlatlarının bu kez Mudurnu'ya gelecek olmasının mutluluğunu yaşıyor.

AYLARDIR MÜCADELE EDİYOR

Evliliği sonrası Vietnamlı eşiyle bu ülkeye yerleşen Kaymakçıoğlu, eşiyle boşanmasının ardından sınır dışı edildi. Ece ve Can ismindeki iki çocuğunu geride bırakarak Türkiye'ye dönmek zorunda bırakılan Mudurnulu baba, dünya haritasının bir ucunda olan Vietnam'a gitmek ve geride bıraktığı iki çocuğuna kavuşmak üzere aylar süren mücadeleler verdi. Bolu kamuoyunun 2012 yılında verdiği uğraşlarla hafızalarına kazanan Kaymakçıoğlu, Ankara'ya yürüyüş yapmış ve devlet yetkililerinin kendisine yardım etmeleri talebinde bulundu. Kaymakçıoğlu, mücadelesinde başarıya ulaştı. Dışişleri Bakanlığı'ndan gerekli izinleri almasının ardından Kaymakçıoğlu, Vietnam'a gitti ve yıllardır göremediği Ece ve Can ismindeki çocuklarını gördü.

İLK KEZ MUDURNU'YA GELECEKLER

Şimdi Mudurnu'da yaşayan ve organik tarımla geçimini sağlayan Kaymakçıoğlu, diplomatik engellerin kalkmasıyla, Ece ve Can isimli çocuklarının önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye gelmelerinin bayram öncesi kesinleştiğini ve yaşanan bu gelişmeyle yavrularını ilk kez memleketi Mudurnu'da ağırlama imkanı bulacağını söyledi. Kaymakçıoğlu, çocuklarını yeniden göreceği günü sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Haber Merkezi