Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Abak, Bolu'da bu yıl da pide fiyatlarının değişmeyeceğini söyledi. Biz fırsatçı değiliz” diyen Abak, fırıncı esnafıyla 400 gr. pidenin maksimum 2 TL'den satılması ortak kararını aldıklarını belirtti.
Ramazan'ın olmazsa olmazı pidenin fiyatı bu yıl Bolu'da değişmeyecek. İstanbul'da 300 gramı 1.5 TL'den satılan pidenin fiyatı 350 gramı susamlı ve yumurtalı pidede 2 TL, 500 gram susamlı ve yumurtalı pide 2.85 TL, bin gram susamlı ve yumurtalı pidenin fiyatı ise 5.70 TL olarak açıklandı. Ankara'da ise geçen sene 350 gramı 1.5 TL'den satılan pidenin bu yıl 300 gramı 1.5 TL'den satılacak.
400 GR PİDE MAKSİMUM 2 TL
Bolu'da ise 400 gram pidenin maksimum 2 TL'den satılacağını açıklayan Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Abak, Ramazan'ı fırsat olarak görmediklerini ve bu yüzden de geçen sene ile bu senenin fiyatlarının aynı olduğunu belirtti.
Abak, Ramazan pidesi geçen senenin fiyatıyla aynı olacak, zam yapmıyoruz. Fırıncı esnafımızla konuştuk. Bizler fırsatçı değiliz. Bu Ramazan'ı da bir fırsat olarak görmüyoruz. Oturup müzakere ettiğimizde yine geçen senin fiyatlarının uygun olduğunu düşündük. Bolu halkımız bu sene pideyi aynı fiyattan alacak. Geçen sene 400 gr. pide 2 liraydı, bu sene de aynı olacak” dedi.
Özel yapım pidelerin fiyatlarını fırınların belirleyeceğini söyleyen Abak, belirlenen fiyatın 2 TL'yi geçmeyeceğini belirtti. Abak Özel yapım pideleri yumurtalı-susamlı gibi onların fiyatlarını fırınlar belirleyecek. Gram aynı ama yumurta farkı alabilirler. Şuanda alınan maksimum fiyat kararı 400 gr. 2 lira tabi fırınlarımız kendi aralarında tatlı rekabetle bu fiyatı daha da aşağıya çekebilirler” diye konuştu.