Gazeteci, Araştırmacı-Yazar Uğur Mumcu, ölümünden 21 yıl sonra da unutulmadı. 18 sivil toplum kuruluşu temsilcisi tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 350 kişi katıldı. Yağan yağmur ve atılan sloganlar eşliğinde İzzet Baysal Caddesi boyunca yapılan yürüyüş, Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen programla ve Uğur Mumcu'nun dev posterine bırakılan kırmızı karanfillerle son buldu.
Bundan 21 yıl önce acımasızca öldürülen Gazeteci, Araştırmacı-Yazar Uğur Mumcu, aradan geçen yıllara rağmen unutulmadı. Uğur Mumcu'yu ölüm yıldönümünde bir kez daha anmak isteyenler valilik önünde saat 13 sularında toplanmaya başladı.
YAKLAŞIK 350 KİŞİ MUMCU İÇİN YÜRÜDÜ
18 sivil toplum kuruluşu temsilcisi tarafından organize edilen Uğur Mumcu'yu anma yürüyüşüne katılmak için gelenler Kardelen Meydanı'nın tamamını doldurdu. Yaklaşık 350 kişi, meydandan İzzet Baysal caddesi boyunca yürümeye başladı.
AK PARTİ BİNASI ÖNÜNDE SLOGAN
Yol boyunca yürüyüşü gerçekleştirenler tarafından sloganlar atıldı. Yağmaya başlayan yağmur, yürüyüşe engel olmadı ve sloganlar eşliğinde yürüyen yaklaşık 350 kişi, AK Parti İl Başkanlığı binası önüne geldiklerinde sloganları arttırdı. Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” ve ‘Hırsız var!' şeklinde atılan sloganlarla yürüyen halk, daha sonra Uğur Mumcu Parkı'nda yürüyüşe son verdi.
MUMCU'YA KIRMIZI KARANFİLLER…
Uğur Mumcu, Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen kısa bir törenle anılmaya devam etti. Park'ta oluşturulan platform önüne serilen dev Uğur Mumcu posterine bırakılan kırmızı karanfillerle Mumcu'ya veda değil, adeta ‘merhaba' dendi.
Baro başkanı Ferit Atalay, Uğur Mumcu Parkı'nda yaptığı konuşma ile Uğur Mumcu'nun özel kişiliğinden bahsetti. Atalay, Bugün ülkemizin birçok kentindeki etkinlerle Uğur Mumcu'yu sevgiyle anıyoruz. Katillerinin bulunduğu ve tutuklandığı söylense de Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili hala karanlıkta kalan birçok olay vardır. Oysa Mumcu, karanlıkların aydınlatılması için yazan, konuşan ve düşünen bir aydınımızdı. Etnik ve siyasal ayrımcılığın, hukuksuzluğun, yolsuzluğun ve keyfi yönetimin zirve yaptığı bugünlerde Uğur Mumculara, Taner Kışlalara, Muammer Aksoylara, bahriye Üçoklara daha çok ihtiyacımız var. Mumcu'nun söylemleri bugün hala bize kılavuzluk yapmakta. ‘Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma karşı yapılan suçtur' diyerek her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkan ancak 3 maymunu oynayarak ülkenin içinde bulunduğu koşullara duyarsız kalan suskun insanlara da ‘Kimi ölüler bize ne kadar yakın, yaşayanların birçoğu ne kadar ölü. Susanlar da bu insanlık suçuna katılmış olur. Ölenlerde ırk, din ayrımı yapılmaz, ölen insandır' diyerek insan sevgisini öne çıkaran Mumcu, aydın tipinin son zamanlarda geride bıraktığımız en somut örneğiydi”