Ülkelerindeki iç savaşlardan kaçarak Bolu'ya yerleştirilen mültecilere, İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda Türkçe kursu veriliyor.

Afganistan, Irak ve Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Bolu'ya sığınan mülteciler için Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi v e Akşam Sanat Okulu tarafından Türkçe kursları açıldı. Aralarında üniversite mezunlarının da bulunduğu 500 mülteciye Türkçe eğitimi verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda ve Halk Eğitim Merkezi'nde Arapça ve İngilizce bilen öğretmenler tarafından verilen kurslara, ilkokul öğrencisinden üniversite mezununa, ev hanımından doktoruna kadar çok sayıda savaş mağduru mülteci devam ediyor.

Yaptığı açıklamada mültecilere verilen Türkçe eğitimleri hakkında konuşan Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Bayır, Göçmenlere yönelik merkez binamızda Türkçe Dil Kursu açmış bulunuyoruz. Günde 4 gruba eğitim veriyoruz. Her grupta 30 kişiye eğitim veriliyor ve 128 saat mülteciler Türkçe eğitimi alıyor. Açılan her kurda 120 göçmen vatandaş dil eğitimi alıyor, Türkçemizi öğretmiş oluyoruz. An itibari ile dördüncü kura başladık. Dördüncü kurda bitince yaklaşık 500 göçmen Türkçe Dil Kursuna katılmış olacak” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda da Türkçe kursları verildiğini kaydeden Bayır, Türkçe Dil Kursunda epey bir mesafe kaydettik. İnsanlar günlük konuşmalarında, alışverişlerinde, selamlaşmalarında Türkçe konuşur seviyeye geldi. Göçmen öğrencilerin bulunduğu okullarda okul müdürlüklerinden gelen talep doğrultusunda da Türkçe Dil kursları açıyoruz. Bu bağlamda Bolu'da 7 okulda öğrencilere yönelik Türkçe kursumuz açıldı” şeklinde konuştu. (AA)