‘Yabancıların Sosyal Hayata Katılımının Sağlanması Projesi' kapsamında İran, Irak ve Afganistan uyruklu 250 mülteci fidan dikti.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü'nün desteklediği ve Bolu Gençlik Kulübü Derneği tarafından yürütülen ‘Yabancıların Sosyal Hayata Katılımının Sağlanması' projesi kapsamında İran, Irak ve Afganistan uyruklu mülteciler, Bolu'da hatıra ormanı oluşturdu.
Çayır Köyü'nde bulunan Orman Fidanlığı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün araçları ile giden İran, Irak ve Afganistan uyruklu 250 mülteci, kendileri için önceden hazırlanan bölgede fidan dikti.
Gençlik Kulübü Derneği üyeleri ile fidan dikiminin ardından piknik yapan mülteciler, piknik alanında şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi. Geçlik Kulübü Derneği Başkanı Şennur Sarıberberoğlu, gazetecilerin projeye ilişkin sorusu üzerine Bolu'ya yerleşen çok sayıda mültecinin topluma uyum sağlaması için çalışmalar yaptıklarını aktardı.
Projeye, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bolu Valiliği, Bolu İl Özel İdaresi, Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiğini, proje kapsamında mültecilere yönelik çeşitli kurslar düzenlediklerini ifade eden Sarıberberoğlu, Yabancılara hizmet sağlamak amaçlı, onlara sosyal hayatta kendilerini daha iyi hissedebilmeleri adına birçok etkinlik yapıyoruz ve kurslar açtık. Kurslardan en çok ilgi göreni de Türkçe kursu oldu. Çocuklara yönelik bilgisayar ve matematik kursları da açtık. Bunun yanında halk oyunları kursları düzenledik. Bizim kültürümüzü onlara anlatmak için etkinlikler düzenledik. Onların da kendi kültürlerini bize aktarmalarını sağladık. Hatıra ormanı çalışmamız da onların kaynaşmasını sağlamak adına yaptığımız bir etkinlik. Bolu'da onların da bir dikili ağacı olsun istedik” dedi.