Orman Muhafaza Memuru alımına ilişkin yayınlanan ilana göre yapılan başvurular sonucu Sözlü ve Uygulamalı sınava girmeye hak kazanan 144 aday, 13-16 Ekim 2014 tarihleri ile 20-23 Ekim 2014 tarihleri arasında Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Eğitim Şefliği Değirmenözü İş Merkezinde Orman Muhafaza Memuru olabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Ünal başkanlığında, Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Ahmet İpek, Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Eğitim İşleri Şube Müdürü Emin Şimdi ve Orman Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç'tan oluşan komisyon tarafından adaylar, mesleğe atıldıklarında karşılaşacakları görev tanımlarıyla ilgili konulara ait teorik ve uygulamalı sınava alındı.

Bilecik, Bolu, Bursa, Düzce, Erzurum, Kocaeli, Kütahya ve Sakarya illerinde istihdam edilecek adaylar sırasıyla, harita bilgisi ve okuma becerisi, ster ve m³ ölçü birimleri ile hesaplama, Ormancılık mevzuatı ve kanunları yorumlama kabiliyeti, orman zararlılarıyla mücadele, kumpas ve kumpasla ölçüm yapabilme gibi sözlü sorular ile motosiklet kullanma, fidan dikme tekniği ve becerisi, ormanda bir noktadan bir noktaya intikal etme hızı ve dayanıklılığı gibi uygulamaya yönelik konularda sınava tabi tutuldu.

Tüm etaplarda gösterdikleri performans ile değerlendirilip alacakları puana göre yerleştirilecek adaylara, mesleki hayatlarına Ormancılığın Okulu olarak adlandırılan Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Değirmenözü İş Merkezinde başlamaları ayrı bir tecrübe ve deneyim kattı.

Önce rakip sonra meslektaş olacak adaylar, sınav süresince birbirleriyle samimi bir ortam oluşturarak kardeşlik ve dostluk duygularını tattılar. İleride güvene dayalı bir ekip çalışmasının da temellerini atmış oldular. Sınavın sonuçları önümüzdeki günlerde (www.ogm.gov.tr) adresinden ilan edilecek olup aynı zamanda adaylara posta yoluyla tebliğ edilecektir.