Highway Outlet AVM'de 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu bir etkinlik düzenlendi. Bolu Eğitim Sevenler Derneği (BESDER), Özel Melih Koleji ve Highway Outlet AVM sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte şiirler okundu, kurulan stantlarda Çanakkale Zaferi ile ilgili anılar paylaşıldı ve Eğitimci -Yazar Eyüp Ensar tarafından Çanakkale Zaferi'nde yaşanılan kahramanlıklar anlatıldı. Düzenlenen etkinlik ziyaretçilerden tam not aldı.
18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili hemen her ilde bir program düzenlenirken, Highway Outlet AVM sponsorluğunda BESDER ve Özel Melih Koleji organizasyonu ile düzenlenen etkinlik ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşattı.
AVM içerisine kurulan stantlarda Çanakkale Zaferi ile ilgili gerçek olaylar tiyatro oyuncuları eşliğinde aktarıldı. Düzenlenen etkinliklere Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Bolu Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Bolu Dağı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, Bolu Dağı AŞ Genel Müdürü Hasan Umur, BESDER yöneticileri, Özel Melih İlköğretim Okulu öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen etkinliklerde anlatılan konular çoğu zaman duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Savaşta yapılan fedakarlıklar ve kahramanlıkların anlatıldığı programda, 8 sahne kuruldu. Her sahnede değişik olayların anlatıldığı etkinlikte, ziyaretçiler hemen her sahneye uğrayarak yaşanılan kahramanlıkları dinlediler.
Ana sahnede ise Eğitimci- Yazar Eyüp Ensar tarafından anlatılan Çanakkale Savaşı ve yaşanılan kahramanlıklar ise büyük bir kuyruk oluşmasına neden oldu. İlimiz protokolünün de katılım gösterdiği ana sahnede, savaşın nasıl büyük fedakarlıklarla kazanıldığı anlatıldı. Büyük beğeni toplayan anlatımda Eyüp Ensar tarafından, Çanakkale Zaferi'nde yaşanan olaylar ve özellikle savaşta pek bahsedilmeyen perde arkası olaylar anlatıldı.
Programda ayrıca Bolu Sanat Tiyatrosu tarafından sergilenen bir tiyatro oyunu da yer aldı. Oyunca, Çanakkale Savaşı'nda yaşanılan olaylar anlatıldı. Tiyatro oyunu, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.