Yenipelitçik Köyü Kartalkaya Oteller Bölgesinde, Kartalkaya Jandarma Karakol Komutanlığı telefonunu arayan ve Kartalkaya'da faaliyet göstermekte olan bir otelde görevli olduğunu belirten şahıs, otel müşterilerinden Ö.E.'nin kayak yapmak amacıyla otelden ayrıldığını ve geri dönmediğini muhtemelen kaybolduğunu bildirdi. JAK Timi 5 dakika sonra arama çalışmalarına başladı, 45 dakika sonra da kayıp bulundu.
Kartalkaya Jandarma Karakol Komutanlığında konuşlu JAK Timi tarafından kayıp şahsı bulmak amacıyla 5 dakika sonra arama çalışmalarına başlattı.
Kayıp şahıs O.E. JAK Timi tarafından yaklaşık 45 dakika sonra, kaybolduğu yerin yaklaşık 11 kilometre kuzeyinde Kındıra Köyü Yaylası mevkiinde bulundu, kayıp şahsın Sağlık Ekiplerince yapılan muayenesinde herhangi bir sağlık sorunu olmadığı tespit edildi.
O.E. ile yapılan görüşmede Kartalkaya Jandarma Karakol Komutanlığınca kayıp olaylarına anında müdahale etmek amacıyla daha önceden bölgeye yerleştirilmiş olan uyarı levhalarını görmesine rağmen üzerinde cep telefonu bulunmaması nedeniyle yakınları, otel görevlileri ve güvenlik güçleri ile irtibat kuramadığını belirtti.