7 mahalle muhtarı ve 2 köy muhtarı ortak yaptıkları açıklama ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından kentimize yapılmak istenen lisenin Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait araziye yapılmasını talep etti. Kısır tartışmalardan rahatsız olduklarını belirten muhtarlar, Son zamanlarda basında çıkan haberlerden rahatsız olduğumuzu belirterek okulun bahsedilen yere yapılmasını bölge muhtarları olarak görüşümüzdür” dedi.

Son zamanlarda Bolu kamuoyunun nereye yapılacapı yönündeki tartışmaları yakından izlediği TOBB'un kentimize yapmak istediği liseyle ilgili olarak 7mahalle ve 2 köy muhtarından ortak açıklama geldi. Tartışmalardan rahatsız olduklarını ve kent merkezinin batısından lise bulunmadığını belirten muhtarlar, yapılmak istenen lisenin imar planlarında da eğitim alanı olarak ayrılan Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait arsada yapılmasını talep ettiler.

Muhtarlar tarafından yapılan açıklamada, Son zamanlarda Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Bolu Ticaret ve Sanayi Odasının açılış töreninde Bolu'ya bir okul yaptırma isteklerini açıklamasından sonra okul arazisi için yer belirleme çalışmaları başlamıştı. Tepecik, Sümer, Seyit, Paşaköy, Sandallar, Kasaplar, Karaköy Mahalleleri, Çayır ve Doğancı Köyleri muhtarları bir araya gelerek, yer tespit çalışması yapılmıştık. Bolu'nun batısında lise olmadığı için Tepecik Mahallesi Koç İlköğretim Okulu ile yeni yapılan anaokulunun arasında bulunan T.M.O. arazisine yapılması için Sayın Valimiz İbrahim Özçimen, Sayın Milletvekilimiz Ali Ercoşkun, Sayın Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz, Sayın İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Sayın Ticaret Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Sayın Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman'la görüşmeler yapılarak, T.M.O. arazisine okul yapılması bir ay önce takip edilmiştir. Görüşmelerimiz olumlu geçmiş olup son zamanlarda basında çıkan haberlerden rahatsız olduğumuzu belirterek okulun bahsedilen yere yapılmasını bölge muhtarları olarak talep ediyoruz. Çalışmalara katkılarından dolayı yetkililere teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.