Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş, 6552 sayılı yasa gereği Köy ve Mahalle Muhtarlarına Genel Sağlık Sigortalılığı Hakkında Bilgilendirme semineri verdi.

6552 sayılı yasa ile işverenlerin prim borçlarının yanı sıra Sosyal Güvencesi olmayan GSS prim borçlarının da yapılandırılması gerekmektedir. Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Özbey ve Köy Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen'in ev sahipliği nezdinde Solmaz Ahmet Baysal Öğretmen Evinde Genel Sağlık Sigortalılığı hakkında İlimiz Tüm Mahalle ve Köy Muhtarlarını bilgilendirdi.

İl Müdürü Erhan Çavuş, Genel Sağlık Sigortalılığı İçin Genel Sağlık Sigortasının tanımı, Kimleri Kapsar, Gelir Testi Başvuru süresi, Borcun Yapılandırma Süresi, Gelir Testi ve kapsamı ile Gelir Testi İnceleme Aşaması, İnceleme esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar, Öğrencilerin Gelir Testleri ve Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Gelir Testi ile ilgili Kapsamlı bir Sunum Gerçekleştirdi.

İl Müdürü Erhan Çavuş, GSS Kişilerin sağlıklarının korunması ve sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde tedavi masraflarının karşılanması için devletin vatandaşı korumak için sunduğu sağlık sigortasıdır. Türkiye'de ikamet eden herkes için zorunludur. GSS Başvuru (yapılandırma) için 30 Mart 2015, Gelir Testi için başvuru(ilgili valilik veya kaymakamlığa) 30 Nisan 2015 –Yapılandırma (İlgili SGK'ya) başvurmaları gerekir. Değerli Muhtarlar Biz Kurum olarak Genel Sağlık Sigortalılığı konusunda değil SGK ile ilgili tüm iş ve işlemlerde sizlerin yanındayız. Her türlü iş ve işlemlerde talep ettiğiniz anda mahalle ve köylerinizde sizleri ve tüm vatandaşlarımızı bilgilendirmek için gerekeni yapmaya hazırız. Bu konudaki hassasiyetinize güveniyor bizlere de sizin yardımcı olacağınızı düşünüyorum” dedi.

Genel Sağlık Sigortalılığı Gelir testi sonucu uygulanacak ücretlendirme aşağıdaki gibi yapılacaktır.

-1.Primi devlet tarafından ödenecek kişiler: aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olan vatandaşlar. G0-0 TL (C1=Yeşil Kart) Primleri devlet tarafından ödenir.

-2.Primini kendileri ödeyecek kişiler:

-Aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında çıkan vatandaşlar. G1-45,36 TL

- Geliri asgari ücret ile asgari ücretin iki katı tutarı arasında G2-136,08 TL

- Geliri asgari ücretin 2 katından fazla olanlar G3-272,16 TL öder

-3.Zorunlu sigortası sona erenler: Yasal hakkı bitince kapsama alınır. Bu Kişilerinde Gelir testi yapmaları gerekir. Haber Merkezi