Aralarında Dörtdivanlı şehidimiz Yaşar Doğancay'In bulunduğu 13 polisimizin Iğdır'da şehit edilmesinin ardından Yazlık Köyü Muhtarı Musa Padak ve Salih Pamir isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Köy muhtarının saldırıdan haberi olduğu ve güvenlik güçlerine söylemediği ortaya çıktı. Diğer şahsında saldırı için kamyonetini teröristlere sattığı ifade edildi.

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü yakınlarında polis ekiplerine yönelik saldırıyla ilgili sürdürülen soruşturmada, teröristlere yardım ve yataklık ettikleri iddia edilen Yazlık Köyü Muhtarı Musa Padak (49) ve Salih Padir (39), İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgularının ardından zanlılar Aralık Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılardan Salih Padir "terör örgütüne yardım ve yataklık", Yazlık Köyü Muhtarı Musa Padak da "terör örgütüne destek vermek" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

5 TONLUK BOMBA PATLATILMIŞ

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü ile Çamurlu köyü arasında Türkiye-Nahcıvan karayolunda bütün ülkeyi yasa boğan 13 polisin şehit edildiği saldırının kamyonete yüklü 5 tonluk bomba patlatılarak gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Patlamanın etkisiyle kamyonetin parçalanmasından ve yolda çukur açılmasından dolayı ilk incelemelerde bombanın asfalta gömüldüğünün düşünüldüğü belirtildi. Halfeli beldesinde nakliyecilik yapan Salih Padir'in patlamadan 2 gün sonra emniyete giderek kamyonetinin çalındığı ihbarında bulunduğu öğrenildi.

ARACINI TERÖRİSTLERE SATTI

Yapılan inceleme sonucu Padir'in kamyonetini bu işte kullanılması için sattığı belirlendi. PKK'nın bölgedeki sorumlularından olduğu iddia edilen Firaz kod adlı teröristin Padir'e ait 76 DP 825 plakalı kamyoneti 20 bin liraya satın aldığı, kamyonetin 3 gün Bulakbaşı köyünde bir samanlıkta saklandığı ve burada yüklenen 5 tonluk bombayla saldırının yapılacağı gün erkenden saldırı yerine getirildiği öğrenildi

MUHTARIN HABERİ VARMIŞ

Yazlık Köyü Muhtarı Musa Padak'ın ise saldırıdan haberi olmasına rağmen güvenlik güçlerine söylemediği belirlendi. Polisleri taşıyan araçların geçişi esnasında bombayı patlatan teröristin ise patlamanın ardından olay yerinden geçen bir köylüye ait traktörü gasp ederek Ağrı Dağı bölgesine kaçtığı anlaşıldı. Öte yandan, olayla ilgisi olduğundan şüphelenilen 2 kişi de aranıyor. Haber Merkezi