Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, Bolu Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan, Bolu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu'nun Bolu Valisi Ahmet Ümit'i ziyaretlerine Kutlama Komitesi Başkanı Bolu İdare ve Denetim Müdürü Kemal Özçelik ile Kutlama Komitesi Üyeleri Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fatih Fedakar ve İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bülent İlhan da katıldı.

Bolu İdare ve Denetim Müdürü Kemal Özçelik, Sayın Valimiz Ahmet Ümit'e 19 Ekim Muhtarlar Günü ve gün münasebetiyle düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

MUHTARLARIMIZ, DEVLETİMİZİN VATANDAŞIMIZA DOKUNAN SICAK ELİDİR”

Muhtarlık müessesesinin kadim müesseselerden biri olduğunu belirten Vali Ümit, Devlet-millet bütünleşmesinin tesisinde önemli bir yere sahip olan Muhtarlık müessesesi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında büyük öneme sahip olup, kamu hizmetlerinin en ücra noktalara ulaşmasında devletimizin gören gözü, vatandaşımıza dokunan sıcak elidir” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZA HİZMETLERİN GÖTÜRÜLMESİ NOKTASINDA EN BÜYÜK YARDIMCILARIMIZ MUHTARLARIMIZDIR”

Hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşmasında muhtarlarımızın önemli görevler üstlendiğini belirten Vali Ümit, İlimizde de muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerde ve köylerde karşılaştıkları sorunları tespit etme ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirme, çözüme yönelik yapılan çalışmaları takip etme görevini gerçekleştirerek vatandaşlarımıza hizmetlerin götürülmesi noktasında en büyük yardımcılarımızdır. Bu bilinçle bizde hem Valilik olarak hem de tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak muhtarlarımıza gereken tüm desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de Koronavirüsle mücadelemiz devam ediyor. Düğün, kına, nişan vb. toplu etkinler yasaklandı, Muhtarlar Günü ile ilgili çalışmalar da koronavirüsle endeksli olarak az kişinin katılımlarıyla gerçekleştiriliyor. Resmi gün ve programlar da salgının yayılımını önlemek amacıyla mümkün olduğunca az katılımcıyla düzenleniyor. Bu çerçevede bu sene diğer programlarda olduğu gibi Muhtarlar Günü programımız da sade ve dar çerçevede kutlanıyor. Sizlerin şahsında tüm muhtarlarımıza anlayışları dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

“KORONAVİRÜSLE MÜCADELE DENETİMLERİNE HASSASİYET GÖSTERELİM”

Koronavirüsle mücadelede kurulan Mahalle Denetim Ekiplerinin başında muhtarlarımızın fonksiyonel olarak çalıştığını ifade eden Vali Ümit, Muhtarlarımızdan, Koronavirüsle ilgili mahalle ve köylerimizde kurulan Mahalle Denetim Ekiplerinin denetimlerine hassasiyet göstermelerini, bu denetimlerine aşı bulununcaya veya virüs tamamen yeryüzünden silininceye kadar titizlikle devam etmelerini, izolasyona tabi vatandaşlarımızın meskenlerinden ayrılmamalarını kontrol etmelerini, köy ve mahallelerindeki vatandaşlarımıza toplu etkinliklerde bulunmamaları, il dışından gelen misafirlerle temas etmemeleri vb koronavirüsle mücadelede alınan tüm tedbirler hakkında bilgilendirmelerine devam etmelerini, her hangi bir aksaklık gördüklerinde bize bildirmelerini ve ilgili kurumlara iletmelerini hususiyle rica ediyorum. Köy ve tüm muhtarlarımızdan da yaylalardaki kaçak yapılaşmalara karşı titizlik göstermelerini rica ediyorum. Bütün işlemlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

“MUHTARLIK KABİLİYET, ÖZVERİ VE FEDAKÂRLIK GEREKTİR”

Demokrasimizin zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık görevinin kabiliyet, özveri ve fedakârlık gerektirdiğinin altını çizen Vali Ümit, Halkımızın teveccühüne mazhar olmak, muhtarlarımıza büyük sorumluluklar yüklemektedir. Köylerinin ve mahallelerinin her türlü ihtiyacını tespit ederek, hizmet sunma hususunda emeğini esirgemeyen, vatandaşlarımızın sorunlarını giderilmesinde çözüm ortaklığı yapan tüm muhtarlarımıza, ortaya koydukları özverili hizmetlerinden ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyor, sağlık ve afiyet temenni ediyorum” dedi.

Muhtar Dernekleri Başkanları'nın Bolu Valisi Ahmet Ümit'i ziyaretleri hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.