Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından, 1 – 7 Mart arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası etkinlikleri kapsamında, sosyal güvenlikle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Düzenlenen bilgilendirme toplantısına, SGK İşverenler Daire Başkanı Ahmet Aras, Sosyal Güvenlik Uzmanı Sabri Bertan İnanöz ve İşkur Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen toplantı ile ilgili konuşan Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Tunca, 1 – 7 Mart tarihleri arası bizim Muhasebeci ve Mali Müşavirler Haftasıdır. Ayın 1'inde programımız başladı ve bugün ayın 7'si en son olarak da Muhasebeciler Günü etkinlikleri kapsamında bir seminer düzenlemeyi uygun gördük. Daha önce programımızı uyguladık. Bugün de özellikle sosyal güvenlikle ilgili sosyal güvenlik alanında güncel gelişmelerle ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıyoruz meslektaşlarımızla. Ayrıca yine İş-Kur Müdürümüz de buradalar. İş-Kurla ilgili mesleki sorunlar, yaşanan sorunlar, gerek İş-Kurla ilgili gerekse sosyal güvenlik alanında bu tür sorunların karşılıklı görüşülmesi, seminer sonunda da seminerin devamında da sorunlarımızla ilgili karşılıklı soru cevap şeklinde bir çalışmamız olacak. Ben bu vesile ile tekrar bizim meslektaşlarımızın muhasebeciler haftasını kutluyorum, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Sosyal Güvenlikle ilgili yeni gelişmeleri aktarmak için toplantıya katılan SGK İşverenler Daire Başkanı Ahmet Aras, 1 – 7 Mart Muhasebeciler haftası malumunuz. Bu vesile ile geldik, sosyal güvenlikte işverenlerle ilgili yeni uygulamalar, yeni düzenlemeler hakkında müşavirlerimize, odaya mensup arkadaşlarımıza bilgilendirme yapacağız. Rehberliği ön planda tuttuğumuz için yapılan organizasyonlara mümkün olduğunca katılmaya çalışıyoruz. Eğitim anlamında da destek vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla faydalı olmasını temenni ediyorum. Ben işverenler prim daire başkanıyım. Bu çalışmanın faydalı olmasını diliyorum” dedi.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan İşkur Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, Bugün, muhasebeciler odamızın düzenlemiş olduğu bir program vesilesi ile buradayız. Devletin resmi istihdam kurumu olarak işverenlerimizin genellikle istihdam, sosyal güvenlik ve diğer konularla ilgili bütün iş ve işlemlerini muhasebeciler temsilen yürüttükleri için, biz de resmi istihdam kurumu olarak kurumumuzun işverenlere sağladığı destek ve katkılarla ilgili bilgilendirmeye geldik. İşkur olarak çok ciddi manada desteklerimiz var, nakit desteklerimiz var, istihdam desteklerimiz var. Dolayısıyla İşkur olarak bizim harcanacak 71 milyar TL paramız var. Biz bu kaynaktan Bolu'nun yüksek miktarda pay almasını istiyoruz. Bunun için de bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor bu da onlardan bir tanesidir” ifadelerini kullandı.