Ticaret ve Sanayi Odası, İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi üçlü işbirliğinde düzenlenecek olan meslek edindirme kurslarından ilki olan Muhasebe Yardımcılığı kursuna ilişkin kursiyer seçmeleri 6 Mart 2013 Çarşamba günü saat 10.00'da Elginkan Vakfı Bolu MTEM'de yapılacak.
İlimizde reel sektörün ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirilmesini amacı çerçevesinde İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ve Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi işbirliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki eğitim kurslarından ilki olan muhasebe yardımcılığı kursuna start verildi. 11 Mart 2013 tarihinde başlatılacak ve Ağustos ayına kadar 536 saat teorik ve 312 saat uygulamalı eğitimler halinde devam etmesi planlanan kurslara 20 kursiyer kabul edilecek. Kursiyer seçmeleri, 6 Mart 2013 Çarşamba günü Elginkan Vakfı Bolu MTEM'de gerçekleştirilecek.
Kursun sonunda başarı gösteren kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar ve ofis kullanımı, F klavye kullanımı, ön büro yönetimi, ön muhasebe, genel muhasebe ve bilgisayarlı muhasebe (LOGO) sertifikaları yanı sıra Çalışma ve İş Kurumu tarafından Muhasebe Yardımcılığı belgesi verilecek. Ayrıca, kursu başarıyla tamamlayanların en az % 20'sinin Bolu TSO üyesi işyerlerinde istihdamının sağlanması öngörülüyor. Kursiyer olabilmek için Çalışma ve İş Kurumu'na kayıtlı olma ve en az lise mezunu olma şartının arandığı kursa katılmak isteyenlerin 5 Mart 2013 tarihine kadar Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi internet sitesi üzerinden veya Merkez Müdürlüğü'ne başvurarak kayıt yaptırmaları gerektiği ifade edildi.