Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Geldiğimiz nokta gerçekten ilginç” dedi.
İstanbul'dan Ankara'ya dönerken Bolu Dağı'nda bulunan HighwayOutlet Alışveriş Merkezi'nde mola veren CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kahve içerek yorgunluk attı. Mola sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, PKK'nın silah bırakarak yurt dışına çıkacağını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı eleştirerek, Geldiğimiz nokta gerçekten ilginç" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörist başı Abdullah Öcalan'a karşı tavrının sorgulanması gerektiğini söyleyen İnce, "Bakınız Başbakan diyor ki; 'Ben talimat verdim. Abdullah Öcalan'a 12 kanallı bir televizyon verildi' diyor. Yine diyor; 'Haftanın üç günü jimnastik yapabiliyordu. Bunu 7 güne çıkarttım.' Yine arkadaşlarıyla sohbet edebileceğini söylüyor ve takımının maçlarını seyredebileceğini söylüyor. Başbakan'a sorum şu; Ceza İnfaz Koruma Yasası'nın hangi maddesinde var böyle bir şey? Hangi yönetmelikte var?" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın 'Kentlerde estetik yok. Kentler beton yığınına döndü' sözlerini de eleştiren İnce, "Ankara ve İstanbul'u 19 senedir bunlar yönetiyor. 11 yıldır iktidarsınız. Bu açıklamayı nasıl yapıyorsunuz? 90 yıllık Cumhuriyet'in 20 yılını yönetmişsiniz. Hala 'estetik yok, beton yığını' diyorsun" dedi.
Türkiye'nin bir teslimiyetin içerisine girdiğini savunan İnce, "Türkiye artık dış politikası, ekonomisi, terörle mücadelesi, Türkiye'nin güvenliği, Türkiye'de insanların yaşam biçimi artık emperyalist güçlerin elindedir. Türkiye hükümetle birlikte iddialarından vazgeçmiş. Batı Trakya'da müftüyü seçemiyoruz. Camileri tamirat bile yapamıyorlar. 26 senedir Atina'da cami tamirat nedeniyle açılamıyor. Türkiye ödün üstüne ödün veriyor. Bir taraftan ruhban okulunu açacağız, bir taraftan davet ediyorlar. Bir taraftan insanların özgürlüğünü kısıyorlar. Bütün bunlar Batılıların gözüne girme çabasından başka bir şey değil. Bir an önce ampulü sola çevirmemiz lazım. Ampulü sola çevirip dibinden gevşetmemiz lazım" şeklinde konuştu.
PKK'nın silah bırakmayacağını ve isteklerinin karşılanmaması durumunda geri döneceklerini iddia eden İnce, "Bakınız PKK silah bırakmıyor, yurt dışına çıkıyor. Yani silahlı bir güç dışarıda bekleyecek. Bir pazarlık bu. Diyecek ki, 'İstediklerimi yapmazsan gelirim ha' diyecek. 'Ben orada bekliyorum. Benim istediklerimi ver. Anayasamı ver, anayasada Türklüğün tanımını değiştir. Anayasada federasyonu getir. Anayasada eğitim dilini değiştir. Başkanlık sistemine, eyalet sistemine geç. Benim şunlar şunlar isteklerim. Silahlarımla birlikte sınırın ötesinde bekliyorum. İstediklerimi vermezsen geri gelirim' mantığıdır. Terörün sonlandırılması bir barış süreci değildir. Bu Türkiye'nin normalleşmesi değildir. Bu Türkiye'nin daraltılmasıdır. Türkiye'nin kıskaç altına alınmasıdır" dedi.
İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.