Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bolu İl Müdürlüğü ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen 1'nci Ulusal Şehit Yakınları ve Gaziler Çalıştayı için İlimize gelen 81 ilin Muharip Gaziler Derneği İl başkanlarına Vali Ahmet Zahteroğulları tarafından bir yemek verildi.

Karacasu'da düzenlenen yemeğe Vali Ahmet Zahteroğulları, Garnizon Komutan Vekili Albay Aziz Çetinkaya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Mehmet Şükrü Tandoğan, Bolu Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Özkan, Şehit ve Gazi yakınları ile 81 İl Muharip Gaziler Dernekleri Başkanları katıldı.

Düzenlenen yemekte ilk olarak konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Mehmet Şükrü Tandoğan, Ben şahsım ve derneğimiz adına Sayın Valimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün ilk defa şehit yakınları ve gazilerle ilgili bir çalıştay düzenlendi. Bu çalıştayın bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bu çalıştay ile sorunlarımızı bir nebze de olsa iletme gayretinde olduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdürlüğü yetkilileri bizim sorunlarımızı canla başla dinlediler. Bu çalıştayın Türkiye genelinde yayılmasını temenni ediyoruz. Bu şekilde şehit yakınlarının, malül gazilerin ve muharip gazilerin sorunları iletilmiş olur ve herkes düşüncelerini ortaya koyar. Bolu'da olmaktan ve burada gördüğümüz ilgiden dolayı çok memnunuz” ifadelerine yer verdi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında, Biz Orta Asya'dan Türkistan denilen Türk diyarından çıkmışız, 1071'de Malazgirt'ten Anadolu'ya girmişiz. Bizden önce Anadolu'da bir sürü medeniyetler yaşamış. Anadolu'ya girdikten sonra yönümüzü batıya çevirerek hep batıya gitmişiz. Hiçbir yeri sömürmemişiz, oraya medeniyet götürmüşüz. Asker haricinde sivil yaşayan hiçbir kişiye kılıç çekmemişiz. Böylesine ciddi bir medeniyetin mümessilleriyiz. Milyonlarca şehit ve gazi verdik. Muazzam bir toplumun mirasçılarıyız. Bu muazzam coğrafyada yapılan bir çok mücadelelerde bir çok insanımızı kaybettik. Allah mekanlarının tamamını cennet etsin. Etrafımda bu kadar mümtaz gazi görmenin onur ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Yemeğe katılan bir çok Muharip Gazi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çalıştığı dönemde tanıştıklarını ve birlikte çalıştıklarını ifade eden Vali Zahteroğulları, Birlikte yaptığımız çalışmalarda eksikliklerimiz de vardı. Ama bu bir süreçti ve bu süreç başladı. Bir kısmını hallettik ama daha halledilecek alınacak mesafeler var. Ancak yapılan veya yapılmayan şeyler var. Ne yapılanlar sizin emeğinizin karşılığı, ne de yapılamayanlar size verilen değerle ölçülebilir. Çünkü şehitlerimizin ve siz gazilerimizin emeğinizin, bu ülkeye hizmetinizin maddi olarak karşılığı yok. Böyle şartlarda ve bu coğrafyada hür ve bağımsız olmak, egemen olmak her milletin harcı değil. Bunun için yürekli olmak ve bedelini ödemek lazım. Anadolu'da bin senedir duruyorsak bu bedelini ödediğimiz içindir, ecdadımız ve sizler sayesinde. Vatan bir gün bize ihtiyaç duyarsa hiçbir Türk evladı gözünü kırpmadan canını vermeye hazırdır. Bu ülkede ailesinde, akrabasında, çevresinde gazi ve şehit olmayan hiçbir Türk ailesi, hiçbir Türk vatandaşı yoktur. İşte bu toprakların bedeli bu. Bu bedel ödenmiş, gerekirse yine de ödenir. Bolu halkı olarak sizleri misafir etmekten, sizleri burada görmekten mutluluk duyuyoruz. Umarım burada iyi vakit geçirirsiniz. Düzenlenen çalıştayın sonuçlarını da temin ve takip edeceğim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bizzat ileteceğim. Hepinize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından madalyasını alamayan Kore Gazilerine Kore Cumhuriyeti tarafından gönderilen madalyaları verildi.

Yemekte ayrıca Bolu Valisi Ahmet Zahtaroğulları başta olmak üzere düzenlenen çalıştaya desteklerinden dolayı plaketleri verildi. Vali Zahteroğulları'nın plaketini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Mehmet Şükrü Tandoğan takdim etti. Hayırsever Orhan Uçar'a desteklerinden dolayı plaketini Vali Zahteroğulları verirken, yaptığı konuşmasında Hayırsever Orhan Uçar'ı yemeğe katılan gazilerle tanıştırdı. Vali Zahteroğulları, Hayırsever Orhan Uçar'ın İzzet Baysal Şehri olan Bolu'da yardımseverliği ile İzzet Baysal'ın izinden gittiğini ve herkese elinden geldikçe yardım ettiğinin altını çizdi.

Haber Merkezi