AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Anayasa Mahkemesinin 52. kuruluş yıldönümünde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı ve gündeme düşen o konuşmayı Köroğlu Televizyonu'na yaptığı açıklama ile değerlendirdi.

Ercoşkun; Türkiye de yeterince bir muhalefet herhalde olmadığından kendine muhalefet görevi biçerek böyle bir talihsiz açıklama yaptı. Türkiye'deki muhalefetin yetersizliğinden yeni bir muhalefet doğmuş diyebiliriz. Hayırlı uğurlu olsun diyelim” dedi.

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, misafir edilen kişilere karşı eleştirinin ne olursa olsun bizim kültürümüzde olmadığını vurgulayarak; Ama anayasa mahkemesinin kuruluş yıldönümünde oraya gelen insanlara maalesef hiçte hak etmedikleri bir şekilde mesnetsizce vurmak bizim kültürümüzde pekte kabul edeceğimiz bir şey değil” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun konu ile ilgili olarak şunları söyledi: aslında meşhur twitter kararıyla beraber gündeme gelen tartışmaların neticesinde aslında, örf ve adetlerimize hiçte uymayan bir konuşma oldu. Çünkü biliyorsunuz misafir edilen kişilere karşı ne olursa olsun herhangi bir eleştiri bizim örfümüzde, adetimizde olmaz ama Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıldönümünde maalesef orada gelen inanlara hiçte hak etmedikleri bir şekilde mesnetsizce, tabiri caizse vurmak bizim kültürümüzde pekte kabul edeceğimiz bir şey değil. Anayasa Mahkemesi hukuki bir organ siyasi bir organ değil. Dolayısı ile hukuki bir organ olarak Anayasa Mahkemesinin kendi yetkilerinin bir kere bilincinde olması lazım. Yani anayasa mahkemesi kararları eleştirilemez değil. Sonuçta bütün kararlar eleştirilebilir. Bütün kararlarla alakalı insanlar bir eleştiri ortaya koyabilir ama ondan sonra bu eleştirilerden sonra niyet okuyarak eğer hukuki bir organın başı bu niyet okumaya dayanak teşkil ederek açıklamalar yaparsa da ortaya sağlıklı neticeler çıkmaz. Burada Anayasa Mahkemesini; yargının, yürütmenin, yasamanın üstünde bir role büründürmekte hiç de gerçekçi olmaz. Bu doğru bir davranış değil. Çünkü biliyorsunuz yasama TBMM'de milletin yetki verdiği milletvekilleri aracılı ile gerçekleşir. Yürütme Bakanlar kurulu ile yapılır. Anayasa Mahkemesi de yasamanın yani milletin vekillerinin oluşturduğu kanunla ortaya çıkan bir organdır. Anayasa mahkemesi hiçbir şekilde yasamanın, yürütmenin veya adli veya idari yargının işini yapamaz. Burada Anayasa Mahkemesinin böyle bir görevi yoktur. Dolayısı ile yasama yetkisi TBMM'nin ise, yürütme bakanlar kurulunun ise adli ve idari yargı organlar